Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Diplomutbildning: Personal- och löneadministratör del 2

Medborgarskolan Syd
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Malmö
35 timmar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
7 495 SEK inkl. moms
Klassrum
Startdatum: 2020-10-21 - Malmö

Diplomutbildning: Personal- och löneadministratör del 2

Lär dig att självständigt sköta personal- och löneadministrationen i ett mindre eller medelstort företag eller ingå i en grupp personal- och löneassistenter på ett större företag. Du får fördjupad kunskap i de personal- och löneadministrativa grunderna och lär dig hantera mer komplexa löner.

Innehåll

Efter avslutad diplomutbildning till löne- och personaladministratör, del 2, ska du kunna arbeta med och ha en fördjupad kunskap om frånvarohantering och skattepliktiga ersättningar och förmåner, slutlöner och semesteruträkningar, årsskiftesrutiner med tillhörande regelverk. Du ska även ha kännedom om intermittent anställda och de regler som gäller vid t ex utmätning och kvittning.

Du kommer att lära dig:

Skattepliktiga förmåner och ersättningar
Friskvård
Skattereducerade hushållstjänster (RUT)
Löneväxling
Slutlön
Intermittent anställda
Förskottssemester
Semesterersättning vid kortare anställningar
Föräldralön
Utmätning (frivillig och tvungen kvittning)
Arbetsgivardeklaration, AGI
Praktisk tillämpning av Visma Lön 600

Upplägg

Utbildningen innefattar 26 klocktimmar (dvs 35 studietimmar) fördelat på 8 sammankomster. Efter sista utbildningsdag får man hemtenta som ska göras inom en vecka.

Förkunskaper

Personal- och Löneadministratör, del 1, diplomutbildning. Denna utbildning passar även dig som redan arbetar med lön och vill fördjupa dig inom ämnet. Har du gått Medborgarskolans diplomutbildning Personal -och löneadministratör (del 1) så ange det vid anmälan och då betalar du endast 7.000:- för del 2.

Utbildningsmaterial

Litteratur ingår inte i avgiften. Införskaffa material till första utbildningstillfället, men vänta in din kallelse.

Lönehandboken av Anna Forsberg och Anna Sundin
ISBN: 9789176951989
Räkna Lön 2, Fakta och Övningsbok av Tiina Ranjbar Talari och Christina Vallin
ISBN: 9789198586510

Tag med din egen pc (INTE Mac, Cromebook eller läsplatta). Om du inte har en egen kan du låna av Medborgarskolan under lektionstid. Meddela detta vid anmälan. Vi har begränsat antal att låna ut. Fördel om du har egen pc är att du har möjlighet att jobba i programmet på egen hand hemma.


Medborgarskolan tillhandahåller Visma 600.

Fortsättningsmöjligheter

Diplomutbildning Ekonomi- och redovisningsassistent eller HR-assistent .

Utbildare

Kristina Johansson har arbetat som både ekonomi- och personalansvarig och ekonomichef i mer än tjugo år, främst inom hotell och restaurang. Hon har även varit med vid starten av TV4 och arbetat som avdelningschef på både Luleås och Malmös flygplats under många år. Kristina är även auktoriserad lönekonsult och utbildad revenue manager.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

För mer information om Diplomutbildning: Personal- och löneadministratör del 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Anmälan

Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda och korta den vid färre än fem deltagare. Vi startar vid tre deltagare. Anmälan är bindande! Avgift på 10% av utbildningskostnaden kommer faktureras vid avbokning senare än 14 dagar före utbildningsstart!

Du anmäler dig via kursens hemsida. Begränsat antal deltagare så först-till-kvarn-principen gäller. Kontakta skolan för mer information. 

Examen & Intyg

För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Kostnader

Vid behov kan utbildningsavgiften delbetalas. Vänligen kontakta oss om du önskar delbetala.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Välkommen till Medborgarskolan Syd!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Syd erbjuder ett antal utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. Medborgarskolan Syd...


Läs mer om Medborgarskolan Syd och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Personal- och löneadministratör del 2

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Syd


Tel: 075-241 68 50

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomutbildning: Personal- och löneadministratör del 2 från Medborgarskolan Syd, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: