Diplomutbildning: Konst

Längd
40 timmar
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
6 995 SEK Momsfri
Nästa startdatum
21 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
40 timmar
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
6 995 SEK Momsfri
Nästa startdatum
21 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

21 september, 2024

  • Klassrum
  • Malmö

Om utbildningen

Diplomutbildning: Konst

Vill du arbeta med dina händer och kreativt skapande? Denna diplomutbildning i konst riktar sig till dig som vill förbereda dig för högre konstnärliga studier, som vidare vill utveckla ditt konstnärliga skapande eller som helt enkelt vill testa något nytt och energigivande.

Innehåll
Detta är en grundläggande konstutbildning med delmoment i bland annat måleri och teckning. Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska moment. Utbildningen omfattar färglära, färgteori, bildkomposition, harmoniläran och ateljéstudier som stilleben och landskapsmåleri. Teckningen innefattar studier i olika material som blyerts, kol och tusch. Övningar i komposition, arbete med ljus och skugga samt naturalistisk teckning ingår. Vi studerar även konsthistoria och nutidskonst. Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning, som stöder varje deltagares unika utveckling.

För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen, som i denna utbildning innebär en bedömning under utbildningens gång i de olika utbildningsområdena.

Upplägg
Utbildningen innefattar 30 klocktimmar (dvs 40 studietimmar).

Förkunskaper
Alla är välkomna. Inga förkunskaper krävs då utbildningen är individuellt utformad, det vill säga att den är anpassad för såväl den som är nybörjare som för den som söker förbereda sig för högre konstnärliga studier. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Utbildningsmaterial
Utbildningsmaterial ingår inte i avgiften. Införskaffa material till första utbildningstillfället, men vänta in din kallelse. Du kommer få en lista på material och tips om var du kan köpa det av din utbildare före utbildningsstart. Alla specialverktyg som behövs för utbildningen finns på plats, men har du egna verktyg så får du gärna ta med dessa.
Tänk på att vi kommer att arbeta i en skapande miljö där oömma kläder är att föredra. Ta gärna med dig ett förkläde och handduk att torka händerna på.

Utbildare
Federico Winqvist Estrada är en internationell meriterad konstnär och passionerad pedagog med över 40 års erfarenhet. Han har en framgångsrik, gedigen och väldokumenterad verksamhet såväl inom konsten som inom pedagogiken.

För mer information om Diplomutbildning: Konst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Anmälan
Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda och korta den vid färre än sex deltagare. Vi startar vid fyra deltagare och kommer vara max 8 deltagare.

Anmälan är bindande!
Du anmäler dig via utbildningens hemsida. Kontakta skolan för mer information.

Kostnader

Finansiering
Utbildningen i sommar kostar 5.995 kr. Utbildningen i höst kostar 6.995 kr.
Utbildningen är inte studiemedelsberättigad.
Vill du delbetala, välj Medborgarskolan faktura och skriv i meddelanderutan att du vill delbetala.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Konst

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Syd

Välkommen till Medborgarskolan Syd!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Syd erbjuder ett antal utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. Medborgarskolan Syd...

Läs mer om Medborgarskolan Syd och visa alla utbildningar.

Highlights