Visa studentum.se som: Mobil

Certifieringsutbildning: Rekryteringskonsult - Distans (Hybridfart)

Medborgarskolan Mälardalen
Sammanfattning
Kurser
Distans
Distans
6 veckor
Heltid
36 244 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Distans
36 244 SEK
2022-09-12

Distans
36 244 SEK
2022-11-07
Certifieringsutbildning: Rekryteringskonsult - Distans (Hybridfart)

Om utbildningen

Om utbildningen Rekryteringskonsult

Spännande tider och tillfälle att kompetensutveckla, kompetensväxla eller karriärsväxla! Vår utbildning Certifierad Rekryteringskonsult passar dig som jobbar med eller ska jobba med rekrytering inom ett företag, både internt och externt och för dig som vill jobba som rekryteringskonsult på ett externt eller eget bolag.

Certifierad Rekryteringskonsult är en hybridutbildning på tre fasta lärarledda timmar i veckan och cirka sju timmars fria studier under sex veckor. Utbildningen har två uppstarter under HT-22, 12 september och 7 november.

Det som gör denna utbildning extra speciell är att du även får inblick i hur ett rekryteringsbolag jobbar som en extern del i rekrytering, så även för dig som jobbar internt är detta en ovärderlig kunskap.

Det har under en längre tid funnits ett stort behov av mer arbetskraft inom rekryterings-området. Detta behov kommer öka ytterligare i och med den situation vi befinner oss i med en överhettad arbetsmarknad.

Med rekryteringskompetens i ryggen blir du eftertraktad på arbetsmarknaden. Utbildningen är för dig som är intresserad av kommunikation och kontakten med människor. Du behöver också ha ett intresse för analys och som extern rekryteringskonsult även för införsäljning.

När vi hanterar utmanande situationer är det viktigt att känna sig trygg och vara övertygad om att du har kontroll över situationen. Därför är utgångspunkten i utbildningen vikten av att bygga processer och kunna duplicera dem till fler inblandade.

Denna digitala utbildning riktar sig till er ledare som behöver fylla på med kompetens och kunskap och till dig som ska ta dig an arbetsuppgifter inom rekrytering. Utbildningen riktar sig lika mycket till dig som har jobbat eller jobbar med HR och behöver en bättre förståelse för hela rekryteringsprocessen, till dig som jobbar med lön eller administration idag och ska få utökat ansvar inom rekrytering, till dig som vill byta inriktning och hitta en ny framtida karriär och till dig som alltid drömt om att jobba med människor och vill göra en skillnad för människor i sitt arbetsliv.

För mer information om Certifieringsutbildning: Rekryteringskonsult - Distans (Hybridfart), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Medborgarskolan Mälardalen?

Behov på arbetsmarknaden

Bli certifierad

Distansutbildningar

Kursinnehåll

Innehåll

 • Kompetensbaserad intervjuteknik
 • Utvidgad behovsanalys
 • Jobbanalys, kravprofil och tidplan
 • Konsultrollen vs. Internrollen
 • Bakgrundskontroll och kartläggning
 • Personprofilanalys
 • Annonsskrivning
 • Search– CV-uttagning
 • Search– LinkedIn
 • Kandidatkontakt
 • Individuell handlingsplan
 • Referenstagning 
 • Anställning – avtal
 • Anonymt CV urval
 • Inblick i Employer Branding & EVP

Upplägg

Startdatum 1 HT: 12 september

6 tillfällen – måndagar kl. 9-12

v 37 måndag (12/9)

v 38 måndag (19/9) 

v 39 måndag (26/9)

v 40 måndag (3/10)

v 41 måndag (10/10)

v 42 måndag (17/10)

Startdatum 2 HT: 7 november

6 tillfällen – måndagar kl. 9-12

v 45 måndag (7/11)

v 46 måndag (14/11) 

v 47 måndag (21/11)

v 48 måndag (28/11)

v 49 måndag (5/12)

v 50 måndag (12/12)

Certifiering

För certifiering krävs att du gör en hemtentamen som skall skickas via email inom 8 dagar efter sista lektionstillfället, detta ligger utanför lektionstid och tar mellan 2–5 timmar.

Kallelse/Faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Utbildningen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala utbildningen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Denna kurs kommer att genomföras på distans i realtid via videoverktyget Zoom. Det gör att du kan delta från den plats som passar dig. Du kan arbeta självständigt eller dyka upp i det virtuella zoomrummet som har öppet på fredagar om du vill ställa frågor, göra gruppuppgifter och diskutera med andra deltagare.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta med och ha kunskaper inom rekrytering, intervjuteknik, testning och förhållningsregler. Du lär dig även grunderna för en effektiv kommunikation, coachning, samtalsmetodik, handledning och hur man hanterar olika människotyper. Du får i praktiken lära dig hur man genomför en effektiv rekryteringsprocess med hög validitet i varje beslut.

Medborgarskolan Mälardalen

Om Medborgarskolan

Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först – spelar en viktig roll i dagens Sverige. Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi...


Läs mer om Medborgarskolan Mälardalen och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifieringsutbildning: Rekryteringskonsult - Distans (Hybridfart)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Mälardalen

Bergsbrunnagatan 20
753 23 Uppsala

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifieringsutbildning: Rekryteringskonsult - Distans (Hybridfart) från Medborgarskolan Mälardalen, fyll i följande uppgifter: