Visar 1-20 av 32 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 32 träffar
1
2

Plugga en HR utbildning

Vad är HR?

HR är en förkortning av det engelska begreppet ’Human Resources’. Human Resources är ett samlingsnamn för de frågor som rör ett företags mänskliga resurser, det vill säga personalen.

Efter en Human Resources utbildning kan du arbeta med olika slags personalfrågor, exempelvis anställning av nya medarbetare och kompetensutveckling av befintliga medarbetare. Ofta är det också du som ska se till så att personalen mår bra, exempelvis genom aktiviter inom hälsa och friskvård. Rådgivning och lönesamtal kan också ingå i dina arbetsuppgifter.

HR - utbildningarnas upplägg och innehåll

Du kan studera HR på högskola eller universitet eller gå en privat yrkesutbildning inom exempelvis personalfrågor och personalutbildning. Tänk på att många HR-utbildningar har arbetslivserfarenhet som ett av behörighetskraven. 

En HR-utbildning innehåller ämnen som psykologi, sociologi, socialpsykologi och pedagogik. Fokus ligger på personal, arbetsliv och organisationer. Företagsekonomi kan också ingå. Utbildningarna i HR har gemensamma drag men kan variera när det kommer till huvudämne och ämneskombinationer. Vanligtvis innehåller en HR-utbildning också möjlighet till praktik så att du får chans att testa dina teoretiska kunskaper i verkligheten.

Arbetsmöjligheter efter en utbildning i Human Resources

Du som vill studera HR har många möjligheter efter avslutad utbildning eftersom HR-utbildade behövs inom alla branscher. Titlarna efter en Human Resources utbildning (eller personalvetenskap som det ofta kallas på svenska) är många. Du kan jobba som personalutvecklare, personalansvarig, personalsekreterare, personalchef, personalkonsulent, rekryterare, HR-chef, HR-ansvarig, HR-konsult eller jobbcoach. Yrken som innebär arbetsförmedling, yrkesvägledning och rehabilitering finns inom den offentliga sektorn.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 4 utbildningar inom kategorin Human resources som ges utomlands?