Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Service Manager 400 YHpoäng

Malmö Stad - Yrkeshögskolan Malmö
Sammanfattning
Yh-utbildning
Malmö
2 år (400 YH-poäng)
Heltid
Studiemedelsberättigad

Videoreportage

Service Manager

Service Manager 400 YHpoäng

Service Manager – for future tourism

En yrkeshögskoleutbildning för dig som vill jobba som ledare inom besöksnäringen och som bara nöjer dig med det bästa. En utbildning som leder till arbete. Vår vision är att vara Sveriges främsta utbildning för innovativa, modiga och respektfulla ledare inom besöksnäringen såväl i nutid som i framtiden.

Ledarskapsutbildning

Låter engagemang, utveckling, förändring och excellens spännande? Då är Service Manager rätt för dig eftersom det är våra kärnvärden. Hos oss finns möjligheten att förverkliga dina drömmar!

Service Manager är en ledarskapsutbildning inriktad mot besöksnäringen. Vi tror att du som vill gå utbildningen är driven och ambitiös samt att du vill öka dina färdigheter och fördjupa dina kunskaper för att bli en bra ledare.

Utbildningens omfattning

Utbildningen omfattar 400 YH-poäng (1 vecka = 5 poäng) och innehåller både teoretiska och praktiska moment inom ledarskap och service. På utbildningen erhåller du färdigheter i att planera, genomföra och utvärdera projekt, konceptualisering samt marknadsplaner. Du kommer att kunna bedöma organisationers finansiella ställning och applicera relevant urval av ekonomistyrningsverktyg.

Undervisningens upplägg 

Undervisningen är till stora delar baserad på problembaserad metodik och bygger på arbeten i basgrupper. Under utbildningens gång kommer du som studerande att genomföra flera projektarbeten och prova på olika roller i en projektgrupp, roller som direkt anknyter till blivande yrkesroller. Studiebesök, seminarier, externa föreläsare samt studieresor ingår också.

En del i utbildningen är också din personliga utveckling. Du får verktyg och möjlighet att utveckla dina personliga egenskaper och stärka din förmåga att samarbeta, lösa problem, ta ansvar och initiativ, vara kreativ, tåla stress, kommunicera och anpassa dig till nya och föränderliga situationer i arbetslivet.

Praktik - Lärande i Arbete

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd. Det är inte traditionell praktik utan ett aktivt lärande i arbetet, LIA, med problemlösning i en pedagogisk helhet.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kommer du att ha kompetenser för att självständigt organisera och leda organisationers service-, medarbetar- och kundrelationer inom besöksnäringen.

Möjliga yrkesroller efter utbildningen:

 • Service Manager
 • Projektledare/produktutvecklare inom besöksnäringen
 • Chef företag och verksamhet inom besöksnäringen
 • Marknadsförare/Säljare
 • Kundrelationsansvarig
 • Produktionsledare

Malmö som studieort

Utbildningens lokaler ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen – i centrala Malmö. Regionen är i stort behov av kompetent arbetskraft till dragplåster som Malmö Arena, Eleda Stadion, Funnys Äventyr, Malmö Live etc. samt många evenemang som nu förläggs runtom i Skåne.

För mer information om Service Manager 400 YHpoäng, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att studera på Service Manager krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolstudier. 

Du behöver dessutom ha särskilda förkunskaper i form av två års dokumenterad, samt relaterad, yrkeserfarenhet på heltid alternativt omvandlad deltid. Yrkeslivserfarenheten ska vara kopplad till besöksnäringen/servicenäringen i perspektivet resa-bo-äta-göra-handla.

Ansökan

Se utbildningens webbsida och följ en länk till ansökningsportalen. 

Vi tar emot sena anmälningar till eventuella restplatser fram till och med 12/8. Anmäl dig på skolans hemsida.

Kursinnehåll

 • Organisation och ledarskap
 • Branschkunskap och konceptutveckling
 • Projekt och dess ekonomi
 • Digitalisering och medieverktyg
 • Marknadsföring
 • Ekonomi och Revenue Management
 • Service Management och Värdskap
 • Presentationsteknik i tal och skrift
 • Examensarbete
 • LIA (tre kurser)

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande.

Malmö Stad - Yrkeshögskolan Malmö

Malmö Stad - Yrkeshögskolan Malmö

Malmö Stad - Yrkeshögskolan Malmö

Mitt i Malmös pulserande city och med Köpenhamn några minuter bort hittar du oss, Yrkeshögskolan Malmö. Tillsammans med arbetslivet i respektive näring skräddarsyr vi din utbildning för att ge dig bästa möjliga start på den fortsatta jobbresan. Vad får du...


Läs mer om Malmö Stad - Yrkeshögskolan Malmö och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Service Manager 400 YHpoäng

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Malmö Stad - Yrkeshögskolan Malmö

Fredriksbergsgatan 16
212 13 Malmö

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

Eleonore
(5)
Bra utbildning som ger stora möjligheter till nätverkande, praktik ute i arbetslivet och en bra grund att stå på. Kan varmt rekommendera denna utbildning
Marnie
(5)
En fantastisk utbildning som jag fick ta del av! Den gav mig rätt slags verktyg, spännande kunskaper, och bra förutsättningar för att skapa gedigen erfarenhet inom viktiga och aktuella ämnen som matchar näringslivets behov! Jag uppskattade det nära samarbetet med mina student-kollegor och är tacksam för alla professionella lärare som utmanande o...
Visa mer
Marina
(5)
Hög klass på föreläsare! Enormt bra med mkt tid ute på lia (lärande i arbete). Alla möjligheter i världen att knyta kontakter och teorier för den delen ;) Kan varmt rekommendera utbildningen!!
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Service Manager 400 YHpoäng från Malmö Stad - Yrkeshögskolan Malmö, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: