Datateknik och Mobil IT: Högskoleingenjörsutbildning

Malmö universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Malmö
Klassrum
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2023 - Malmö
Antagningshistorik

Om utbildningen

Datateknik och mobil IT, med programmering av Internet of Things och utvecklingen av inbyggda system, är ett av nutidens mest dynamiska områden. Målet med den här utbildningen är att förstå funktionen av uppkopplade system för tillämpningar inom till exempel smarta byggnader, smarta städer och smarta transporter. Du lär dig att programmera egna applikationer och utveckla nya IT-lösningar med hjälp av uppkopplade och inbyggda system. Programmet ger dig grundläggande kunskaper inom datavetenskap, elektroteknik, matematik/naturvetenskap och informationsteknik, IT.En viktig del av utbildningen är projektarbeten i grupp där du förväntas spela en aktiv roll i att förverkliga egna idéer. Utbildningen är utformad i samarbetet med näringslivet för att du ska få rätt kompetens och snabbt ska komma in i arbetslivet. Det finns också stora möjligheter att samarbeta med näringslivet i projekt- och examensarbeten. Utbildningen förbereder också för vidare utbildning på magister och mastersnivå antingen på Malmö universitet eller på andra lärosäten runt om i landet.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 3c/Matematik D. (Om du saknar behörighet kan Naturvetenskapligt/tekniskt basår vara ett alternativ för dig)

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Malmö universitet

Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...


Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Malmö universitet

Hjälmaregatan 1
205 06 MALMÖ

Tel: 040-665 70 00
Fax 040-665 70 10


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,2)
Baseras på 32 recensioner.
Se alla skolans recensioner