Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Inga recensioner än

Masterprogram i produkt- och processutveckling - produktion och logistik

Mälardalens universitet, i Eskilstuna
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Eskilstuna

Om utbildningen

Detta program ger dig en kunskap om de viktigaste frågorna inom moderna produktions- och logistiksystem. Du kommer att lära dig att analysera, utvärdera och optimera lösningar som gör att du kan utveckla systemen framgångsrikt och konkurrenskraftigt. 

Masterprogrammet i produkt - och processutveckling - produktion och logistik är ett tvåårigt program på avancerad nivå. Här får du färdigheter i moderna produktions- och logistiksystem och kunskap om hur du kan utveckla systemen framgångsrikt och konkurrenskraftigt. Utöver kunskap om analys och utvärdering får du också en avancerad bas i planering och optimering av produktion och logistik, inklusive användning av simuleringsprogram. Under utbildningen ingår många kontakter med industrin, såväl genom gästföreläsningar som genom tillämpade projektarbeten. 

Programmet är en del av forskarprofilen innovation och produktrealisering (IPR) vid akademin för innovation, design och teknik.  Den tvärvetenskapliga forskningsinriktningen har en unik kombination av forskning inom konst och design, teknik och innovation/entreprenörskap. Forskningen är inriktad på designvetenskap och många av våra forskningsprojekt görs i samverkan med industri och samhälle. Flera av kurserna i programmet är framtagna av och drivs av våra aktiva forskare. Som masterstudent kan man erbjudas att göra sitt examensarbete inom ramarna för något av de forskningsprojekt som pågår. Detta ger en mycket bra bas för de studenter som är intresserade av framtida doktorandstudier. 

Efter utbildningen kommer du att vara mycket konkurrenskraftig på den nationella och internationella arbetsmarknaden. Du kan arbeta inom industrin som en högkvalificerad expert eller göra forskarkarriär inom akademin. På MDH finns ett antal forskargrupper, inom produkt- och processutveckling, som utvecklar processer för konkurrenskraftig produktrealisering.

Så ansöker du

Teknisk examen på grundnivå om minst 180 högskolepoäng varav minst 15 högskolepoäng matematik/tillämpad matematik. Dessutom krävs Engelska B eller Engelska 6.I de fall programmet går att söka som senare del gäller att den sökande måste uppfylla de särskilda behörighetskrav som gällde för programmets första termin samt ha läst motsvarande programmets tidigare terminer.

Examen & Intyg

Masterexamen
Mälardalens universitet
Box 883
721 23 Västerås

Ditt livs resa börjar på Mälardalens universitet

Mälardalens universitet är en startstation för dig som vill vidare. Vi är en av de bästa i landet på att ge utbildning som leder till jobb. Cirka 80 procent av våra studenter får jobb inom ett år efter examen. Inte så...

Läs mer om Mälardalens universitet och visa alla utbildningar.

Highlights