Musiklinjen - jazzmusik

Lunnevads Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Linköping
2 år
Heltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

Om Musiklinjen

Musiklinjen vid Lunnevads folkhögskola har sedan starten 1958 erbjudit en gedigen grund för högre musikstudier och ett aktivt musicerande. Vår musikutbildning har en lång och framgångsrik tradition av ensemblespel och instrumentalundervisning. Du väljer en av följande inriktningar: folkmusik, jazz eller klassiskt. Linjen är en tvåårig heltidsutbildning med cirka 60 platser.

Om inriktningen Jazzmusik

Du som går på jazzinriktningen får spela mycket ensemble i olika stilar. Vi har konserter nästan varje vecka och du har själv möjlighet att ordna egna spelningar. Vi åker på öppna jam i Linköping och gör regelbundna konserter tillsammans med både Sommenbygdens- och Liljeholmens folkhögskolor.

Under vecka 5 har vi repvecka och vecka 6 åker alla på turné. Du planerar upplägg, turnérutt och väljer musik tillsammans med de andra i din turnégrupp. I slutet av andra studieåret får du tillsammans med dina kurskamrater göra din examenskonsert.

Vårt storband, 5 saxar, 4 trumpeter, 4 tromboner, gitarr, piano, bas, trummor och sångsolister, repar varje vecka och gör ett flertal konserter varje år. Här får du en unik chans att träna upp en bra notläsning, lära dig de olika “rollerna” i bandet, spela standardrepertoar och nyskriven musik för storband och känna det sköna trycket i ett större band.

I jazzensemble får du prova på olika stilar och även själv välja stil och inriktning under vissa av ensembleperioderna.

För mer information om Musiklinjen - jazzmusik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet och särskilda förkunskaper

Du ska kunna spela ett instrument eller sjunga. För att denna förmåga ska kunna bedömas kallas du till ett antagningsprov under en dag.

Om antagningsproven

De består av spel- eller sångprov, där du på ditt huvudinstrument ska vara beredd att spela/sjunga en självvald låt, en obligatorisk låt och en enkel låt a prima vista. De obligatoriska låtarna kan hämtas från vår webbsida i samband med kallelse till provet. Det är självklart att du även improviserar på dina låtar.

Inskickade noter skall vara kopierade i 4 ex, märkta med namn och instrument och om så behövs, vara transponerade.

  • Kompnoterna måste skickas in med vanlig post och vara kopierade i 4 ex.
  • Mejlade kompnoter beaktas inte och slängs direkt.
  • Du kommer också att få göra ett skriftligt prov med en gehörsdel och en teoridel.

I samband med antagningsprovet ingår ett samtal med lärare och nuvarande elever om linjens inriktning och ditt eget studiemål. Du får också information om skolan och om Musiklinjen. Om du som biinstrument har ett orkesterinstrument eller piano och håller en god nivå, erbjuds du möjlighet att spela upp ett stycke. Biinstrument är dock inte obligatoriskt.

I mån av lediga platser kan antagning göras på vissa instrument även med kursstart från och med vårterminens början. Kontakta skolan!

Fortsatta studier

Efter Lunnevad har många av linjens elever utbildat sig till bland annat: Musiker i symfoniorkester, kammarorkester, kammarkör, storband, dansorkester, musikal- och showorkester. Artist, kompositör, studiomusiker, musikterapeut, musikproducent. Frilansmusiker, instrumentallärare i kulturskola/musikskola, studieförbund, folkhögskola, musikhögskola, gymnasium.

Lunnevads Folkhögskola

När du kommer till Lunnevads folkhögskola, mitt emellan Linköping och Mjölby, kommer du också till det östgötska kulturlandskapet där det är som vackrast, just i gränstrakten mellan skog och slättland. En lummig omgivning som inbjuder till utomhusaktiviteter och som också...


Läs mer om Lunnevads Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musiklinjen - jazzmusik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lunnevads FolkhögskolaRecensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musiklinjen - jazzmusik från Lunnevads Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: