Visa studentum.se som: Mobil

Konstlab - distanskurs

Lunnevads Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1 år
Heltid, distans
CSN-berättigad
Startdatum: 2020-08-26 - Distans

Konstlab - distanskurs

Lunnevad Konstlab är en 1-årig vidareutbildning på distans för dig som redan har en konstnärlig grundutbildning, och som behöver fördjupade och målinriktade kunskaper för att bli antagen till en konsthögskola. Utbildningen riktar sig också till konstnärer som behöver kompletterande och fördjupade kunskaper för att kunna utveckla sitt konstnärskap.

Här kan du arbeta i alla typer av medier som exempelvis måleri, objekt/skulptur, foto, installation och konceptuellt. Handledningen är individuell och skräddarsydd, och utgår från varje deltagares egna arbeten och tematiska innehåll, samt mål med utbildningen.

Utbildningens mål är: 

 • Att utveckla den konstnärliga kvalitén hos varje enskild deltagares arbeten. Med nya kunskaper kring sitt tematiska innehåll och arbetsmetoder, så uppstår nya möjligheter att utveckla sina arbeten.
 • Att ge deltagarna kompletterande och fördjupade kunskaper som också är yrkesmässigt anpassade. deltagarna ska ges konkreta verktyg som gör det möjligt för varje enskild deltagare att nå sina uppsatta mål. Utbildningen ska göra det möjligt för varje elev att bygga upp ett eget yrkesmässigt nätverk bestående av konstnärer, curators, gallerister.
För mer information om Konstlab - distanskurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet och särskilda kunskaper

För dig som har tidigare utbildning eller erfarenheter och som behöver fördjupade och målinriktade kunskaper för att bli antagen till en konsthögskola. Utbildningen riktar sig också till konstnärer som behöver kompletterande och fördjupade kunskaper för att kunna utveckla sitt konstnärskap.

Antagning

Du skickar in din ansökan digitalt tillsammans med 6−10 arbetsprover och eventuellt hänvisning till egen hemsida. Vi vill också ha en text (max en A4-sida) med beskrivning av ditt konstnärskap och målet med utbildningen.
Kriterier som bedöms är: konstnärlig kvalité, förutsättningar hos den sökande att kunna tillgodogöra sig handledningen och utbildningen, förmåga till reflektion och att aktivt kunna delta i diskussioner inom gruppen.

Fortsatta studier

För deltagare som söker vidare till konsthögskolor ska utbildningen och den nya kunskapen resultera i färdiga arbetsprover som är utformade för att avsevärt förbättra möjligheterna att bli antagen.

Efter Lunnevad har många av konstutbildningens deltagare utbildat sig till bland annat: arkitekt, illustratör, animatör, grafisk formgivare, keramiker, bildlärare, konstnär, scenograf, modellbyggare, art director, serietecknare, glasformgivare, industridesigner, textilformgivare, konservator och stylist.

Lunnevads Folkhögskola

Lunnevads Folkhögskola

När du kommer till Lunnevads folkhögskola, mitt emellan Linköping och Mjölby, kommer du också till det östgötska kulturlandskapet där det är som vackrast, just i gränstrakten mellan skog och slättland. En lummig omgivning som inbjuder till utomhusaktiviteter och som också...


Läs mer om Lunnevads Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konstlab - distanskurs

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lunnevads FolkhögskolaKursinnehåll

Primärt fokus i utbildningen ligger inte på de olika teknikerna, huvudfokus ligger i fördjupning och utveckling av det tematiska innehållet och i gestaltningen.

Utbildningen ger dig en ökad medvetenhet och kunskaper kring alla delar av ett konstnärskap, för ett mer professionellt och självständigt arbete som konstnär. Om målet är att bli antagen på en konsthögskola, så är utvecklandet av det tematiska innehållet i dina arbeten av mycket central betydelse.

Du får också kunskaper i hur man kontextualiserar sina arbeten inom den aktuella samtidskonsten, och i att kunna kommunicera innehållet i sitt tema och konstnärskap i tal och skrift.

Under utbildningen får du kontinuerlig handledning via Skype och mejl, både individuellt och i grupp. Fyra gånger under året träffas vi i seminarier med fördjupning, handledning och föreläsningar på Lunnevads folkhögskola.

Som en integrerad del av utbildningen producerar studentgruppen varje år en gemensam grupputställning på en konsthall eller ett galleri.

Fokusområden & Ämnen:

 • Fokus på att utveckla sitt konstnärliga innehåll/tema och gestaltning.
 • Komplettering av kunskaper kring material, teknik och teori.
 • “Ateljésamtal” innehållande analys och kontextualisering av sina arbeten.
 • Positionering av sitt tema inom samtidskonsten.
 • Utveckling och sammanställning av arbetsprover (för sökande till konsthögskolor i Sverige och utomlands.)
 • Kommunikation och marknadsföring
 • Textarbeten (Vid ansökningar till konsthögskolor, utställningar, stipendie- och projektansökningar, förväntas man som konstnär att kunna formulera sig i text kring sina arbeten och projektplaner. Under utbildningen arbetar vi kontinuerligt med denna del av konstnärskapet).
 • Kritiksamtal (sker vid seminarierna, men även enskilt och i grupp via mail/Skype)
 • Yrkesinriktat nätverk
 • Utställningsproduktion
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Konstlab - distanskurs från Lunnevads Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: