Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i språk och språkvetenskap, Japanska

Lunds universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Lund
120 hp
Heltid
Antagningshistorik
Kommande starter

Plats & start


Lund
Höst 2020

Lund
Höst 2020

Masterprogram i språk och språkvetenskap, Japanska

Programöversikt

Masterprogrammet i språk och språkvetenskap vänder sig till studenter som har en svensk eller utländsk grundexamen. Programmets målsättning är att stärka studenternas kunskap om språk i bred mening och deras teoretiska förståelse av språkvetenskapliga frågeställningar. Studenterna kan inom programmet välja mellan 16 ämnesfördjupningar: allmän språkvetenskap, arabiska, engelska, fonetik, franska, grekiska/nygrekiska, italienska, japanska, kinesiska, kognitiv semiotik, latin, ryska, rumänska, spanska, svenska/nordiska språk och tyska.

Inriktningen i japanska

Mastern med inriktning mot japanska vänder sig till dig som vill fördjupa dig i japansk språkvetenskap. Den andra terminen på programmet ägnas åt studier i japansk språkvetenskap och klassisk japanska. Dessa ämnesspecifika moment ger i kombination med de allmänt lingvistiskt inriktade kurserna på programmet en mycket stabil teoretisk grund. Vid vårt ämne kommer du att fördjupa dig i språkvetenskaplig litteratur på japanska och delta i diskussioner kring såväl teoretiska som språkfärdighetsmässiga frågeställningar med anknytning till texterna. I våra kurser ingår också läsning av avancerade skönlitterära texter, samt inlärning av grammatik och läsförståelse av klassisk japanska och sino-japanska (kanbun).

Mastern med inriktning mot japansk språkvetenskap är tänkt att passa dig som i din nuvarande eller framtida yrkesutövning har eller kommer att ha behov av både teoretisk och praktisk kunskap om det japanska språket.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00
Fax 046-222 47 11


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 57 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: