Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i socialantropologi

Lunds universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Lund
Antagningshistorik

Om utbildningen

Masterprogrammet i socialantropologi förenar djup med bredd i synen på samhällsgemenskaper och kulturförståelse. Programmet ger dig en vetenskaplig fördjupning, som är grundläggande för dig som vill fortsätta med en forskarutbildning, men som också är av stort värde för till exempel kvalificerade utrednings- och handläggartjänster inom olika organisationer eller verksamheter på olika nivåer.

Masterprogrammet i socialantropologi ger dig som student möjlighet att få en filosofie masterexamen med stark forskningsanknytning.

I programmet förenas djup ämneskunskap med breddande perspektiv och omvärldsanknytning.

Programmet vidgar de teoretiska perspektiven och ger dig vidare kunskaper i kvalitativ metod, färdigheter för ett arbetsliv i förändring och förmåga att bidra till utveckling av samhälle och arbetsliv. Programmet hjälper dig att utveckla egen expertis för avancerade yrkesuppgifter inom området eller för forskarstudier i socialantropologi.

Sök till programmet under perioden oktober - januari. Programmet startar varje hösttermin.

Observera att programmet ges på engelska.

Mer om utbildningen hittar du på: https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SASAN

Så ansöker du

För tillträde till programmet krävs motsvarande en svensk kandidatexamen med huvudområde socialantropologi (inkluderande minst 90 hp i socialantropologi) eller motsvarande.  Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00
Fax 046-222 47 11