Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Inga recensioner än

Masterprogram i kulturkriminologi

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Masterprogrammet i kulturkriminologi fokuserar på brott, avvikelser och social kontroll genom att studera hur kulturella normer, representationer och föreställningar fungerar i samhället såväl ur individens som ur samhällets perspektiv. Frågor som rör människors agerande och interaktion samt kollektiva uppfattningar om moral/omoral och normalt/onormalt är centrala. Vidare studeras vilka sociala fenomen som definieras som avvikande och hur dessa produceras och reproduceras.  

Masterprogrammet vänder sig till dig som vill få en djup förståelse för brott och straff som kulturella handlingar och skapelser. Du tränas i kritiskt tänkande, analytisk färdighet och förmågan att genomföra undersökningar av en rad kriminologiska fenomen. 

Programmet hjälper dig att utveckla egen expertis för avancerade yrkesuppgifter inom området eller för forskarstudier I socialantropologi eller sociologi.

Programmet leder till en filosofie masterexamen, huvudområde sociologi eller socialantropologi (Degree of Master of Science (Two Years), Major: Sociology or Social Anthropology).

Sök till programmet under perioden oktober - januari. Programmet startar varje hösttermin. 

Observera att programmet ges på engelska. 

Mer om utbildningen hittar du på Lunds universitets engelska webb: https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SACCR.

Så ansöker du

För tillträde till programmet krävs motsvarande en svensk kandidatexamen med ett av följande huvudområden: sociologi, socialantropologi (inkluderande minst 90 hp i ett av dessa huvudområden) eller motsvarande. Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights