Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i International Development and Management

Lunds universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Lund
Antagningshistorik

Masterprogram i International Development and Management

LUMID är en tvåårig tvärvetenskaplig utbildning som är inriktad på internationell utveckling och management.

Genom utbildningen får studenterna en unik kombination av teoretiska kunskaper, tillämpade forskningsmetoder och managementsfärdigheter som är kopplade till många olika utvecklingsområden och problem. Dessa olika aspekter av internationell utvecklingsforskning och praktisk tillämpning integreras genom kurser, praktik vid internationella organisationer, fältarbetesforskning och seminarier om utvecklingsarbete. Utbildningens första år är högskoleförlagt medan det andra året består av praktik och fältarbete i utvecklingssammanhang.

LUMID är en stolt medlem av Global Association for Masters in Development Practice (MDP) som är det främsta nätverket för masterutbildningar inom utvecklingsarbete och bland annat ger våra studenter tillgång till internationella föreläsningar och seminarier om frågor inom global utveckling. Studenter som genomfört utbildningen har lyckats få arbete inom en rad olika utvecklingsorganisationer över hela världen, från multilaterala organisationer (som olika FN-organ och Världsbanken) och internationella bistånds- och samarbetsorganisationer (som t ex Sida) till icke-statliga organisationer (NGO:er).

LUMID är ett av de populäraste masterprogrammen i Sverige med ca 1500 sökande varje år från hela världen till de 40 platser som finns på utbildningen. På grund av den hårda konkurrensen tillämpar vi en ytterst noggrann urvalsprocess där de främsta kriterierna är:

  • Akademiska betyg
  • Relevant yrkesverksamhet i CV
  • Avsiktsförklaring (Statement of Purpose)

Webbplats: http://www.lumid.lu.se

Så ansöker du

A Bachelor's degree. English 6/English Course B.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 57 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: