Visa studentum.se som: Mobil

Konstnärligt masterprogram i fri konst med inriktning mot forskningsförberedande studier

Lunds universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Malmö
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Malmö

Konstnärligt masterprogram i fri konst med inriktning mot forskningsförberedande studier

Konstnärlig masterutbildning i fri konst med inriktning mot forskningsförberedande studier är ett tvåårigt utbildningsprogram på heltid. Programmets syfte är att förbereda bildkonstnärer för att definiera och formulera ett forskningsprojekt i fri konst som syftar mot antagning till ett doktorandprogram i fri konst. Utbildningen håller en hög internationell profil och förbereder för en yrkesverksamhet på internationell nivå.

Fokus ägnas det individuella forskningsprojekt som den sökande antas med och utvecklas under programmet. Från detta projekt uppmuntras studenten att utveckla forskningsfrågor som kommer ut ur egna forskningsprocesser och konstnärliga metoder. Dessa diskuteras och utvecklas i förhållande till andra metoder som har uppkommit ur andra, relevanta, forskningsfält i nära samarbete med förekommande akademiska discipliner. Genom denna träning stimuleras studenten till att utveckla egna metoder som skiljer sig från dem som tillämpas inom andra forskningsfält.

Undervisningsformen innefattar såväl seminarier som kurser. I seminarierna ingår egna seminarier inom programmet och gemensamma seminarier tillsammans med doktorandprogrammet vid Konsthögskolan i Malmö, där studenten blir auskultant. Kurser innefattar metodkurser med särskild inriktning på konstnärliga forskningsprojekt men också mer allmänna metodkurser med inbjudna forskare och konstnärliga forskare från Lunds universitet och andra lärosäten. En kurs i forskningsetik ges också.

Examensarbetet utgörs av en gemensam utställning/seminarium/trycksak/konferens där det individuella projektet presenteras. En längre individuell text med förslag till forskningsprojekt med forskningsfråga och tidsplan krävs också. Undervisning, handledning och examination sker på engelska.

Så ansöker du

Bachelor of Fine Art (BFA) eller Bachelor of Art (BA)

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00
Fax 046-222 47 11


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 57 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: