Sök utbildning 👉
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Konstnärligt kandidatprogram i musik, Symfoniorkesterinstrument

Lunds universitet, i Malmö
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2025

  • Klassrum
  • Malmö

Om utbildningen

Musikhögskolan i Malmö är en ledande utbildningsinstitution inom musik. Vi erbjuder gedigna utbildningar för dig som vill jobba professionellt som musiker, kyrkomusiker, tonsättare eller musiklärare. Med en tydlig internationell profil för vi konsten framåt - alltid med passionen för musik och lärande i centrum.

Kandidatprogrammet i musik med inriktning symfoniorkesterinstrument är en treårig universitetsutbildning på heltid som riktar sig till dig som vill fördjupa dina tekniska och konstnärliga färdigheter inom västerländsk konstmusik. Utbildningen omfattar både individuella lektioner, ensemblespel och teoretiska kurser.

Instrumentalstudier
Du får möjlighet att fördjupa dig i ditt huvudinstrument under vägledning av erfarna lärare. Genom regelbundna individuella lektioner, masterclasses och gemensamma lektioner utvecklar du både tekniska färdigheter och ditt konstnärligt uttryck. 

Instudering och interpretation
Du arbetar regelbundet tillsammans med din instuderingslärare/pianist för att utveckla en djupare förståelse för den musik du framför, med fokus på både teknisk precision och konstnärlig tolkning. 

Kammarmusik
En central del av utbildningen är kammarmusik, där du får möjlighet att spela tillsammans med andra studenter i mindre ensembler och utveckla din musikaliska lyhördhet och dina kommunikativa färdigheter. 

Symfoniskt orkesterspel
Du deltar även i Musikhögskolan i Malmös Symfoniorkester. Orkestern genomför runt sex produktioner varje läsår, vilket ger dig som student värdefull erfarenhet av att spela i en större ensemble under ledning av professionella dirigenter. Konserter ges runt om i regionen på scener som Malmö Live, Helsingborgs Konserthus och Tivolis konsertsal i Köpenhamn. Detta ger praktiska insikter i orkesterrepertoar och de krav som ställs på en orkestermusiker.

Gehör och satslära
Här utvecklar du dina färdigheter i att identifiera och analysera musikaliska strukturer, vilket är grundläggande för att förstå och tolka musik på djupet. 

Piano 
Under ditt första studieår får du undervisning i grundläggande pianospel.

Musik och samhälle 
Kurserna i Musik och samhälle utforskar musikens roll och påverkan i olika samhälleliga och kulturella kontexter.

Musik som yrke
I kursen Musik som yrke får du en grundlig inblick i de professionella aspekterna av musiklivet. Kursen förbereder dig för en karriär som musiker.

Examensarbete (klingande och reflekterande del)
Den klingande delen (examenskonsert) utgör 75 % av ditt examensarbete. I examenskonserten synliggörs din konstnärliga och tekniska uttrycksförmåga. Den reflekterande delen utgör 25 % av ditt examensarbete. Arbetet utgår från din egen konstnärliga praktik och redovisas i ett format du själv väljer: skriftligt, live eller förinspelat.

Musikerprogrammet för symfoniorkesterinstrument ges med följande inriktningar:

  • Tvärflöjt
  • Klarinett
  • Oboe
  • Fagott
  • Valthorn
  • Trumpet
  • Trombon
  • Tuba
  • Violin
  • Viola
  • Cello
  • Kontrabas
  • Slagverk
  • Harpa

Antagning

Anmälan till detta program sker via www.antagning.se under perioden 2 december, 2024 - 15 januari, 2025. 

För att bli antagen till våra program krävs att du genomför antagningsprov vid Musikhögskolan i Malmö. Det är viktigt att du tar del av informationen om antagningsprovens genomförande samt vad som gäller för just det program som du söker på webbplatsen för Musikhögskolan i Malmö. 

Mer information om programmet och antagning:
https://www.mhm.lu.se/utbildning/musiker-och-kyrkomusikerutbildningar/symfoniorkesterinstrument

 

https://www.mhm.lu.se/utbildning/musiker-och-kyrkomusikerutbildningar/symfoniorkesterinstrument

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt Musikhögskolans antagningsprov.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights