Visa studentum.se som: Mobil

Konstnärligt kandidatprogram i dramatiskt skrivande

Lunds universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Malmö
Klassrum
180 hp
Heltid
Antagningshistorik

Om utbildningen

Från hösten 2020 erbjuder Teaterhögskolan i Malmö utbildningen Konstnärligt kandidatprogram i dramatiskt skrivande dit tre studenter antas vartannat år. Utbildningen vänder sig till dig som har en stor passion för att skriva och berätta något väsentligt och syftar till att utbilda dramatiker med god konstnärlig och professionell förmåga.

Du som söker behöver inte ha stor erfarenhet av att skriva just dramatik men du behöver ha stor vana att skriva.

Utbildningen fokuserar huvudsakligen på skrivande för teaterscenen men du kommer också att övas i att skriva för andra konstnärliga sammanhang som film, TV och pod. Under utbildningen kommer du att ges möjlighet till både praktik på en teater och att få ditt examensverk uppfört som en föreställning. 

Efter utbildningen kan du arbeta som dramatiker eller dramaturg för scenkonst, film eller till exempel radioteater. Några av Sveriges främsta dramatiker har gått på utbildningen och är nu yrkesverksamma som dramatiker, dramaturg och manusförfattare för både scen och film.

https://www.thm.lu.se/utbildning/dramatikerprogrammet

Så ansöker du

Grundläggande behörighet 

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00
Fax 046-222 47 11


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 57 recensioner.
Se alla skolans recensioner