Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram i Service Management, Tourism and Hotel Management

Lunds universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Helsingborg
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Helsingborg
Antagningshistorik

Kandidatprogram i Service Management, Tourism and Hotel Management

Vill du arbeta med värdskap, ledarskap och utveckling av upplevelser? Turism och hotell är branscher som behöver fler duktiga ledare med sinne för möjligheter.

När upplevelsen är målet

Ökat resande och ökad konsumtion av upplevelser gör att allt fler branscher innefattas av besöksnäringen. Ett exempel är mat- och dryckesproduktion. Fabriker och odlingar med provsmakning har blivit populära resmål. Och eftersom vi ofta reser bara för att vi gillar det blir vi mer världsvana och ställer högre krav på både resan och boendet.

Framgångar i branschen kan därför kopplas till förmågan att skapa positiva och minnesvärda upplevelser. För detta behövs engagerade och kunniga ledare och medarbetare som ser kundens behov. Inom besöksnäringen sker en ständig utveckling av nya tjänster och produkter, vilket skapar ett behov av högskoleutbildade personer med strategisk blick och bred kunskap om vårt upplevelsetörstande samhälle.

Framtidens ledarskap

Kraven på chefer och ledare ökar när yrkesrollen blir mer komplex. I servicebranschen behövs en förståelse för både kunder och medarbetare eftersom verksamheten präglas av möten. Med en bra ledarskapsutbildning i bagaget blir det lättare att entusiasmera medarbetare att vilja leverera sitt bästa dag efter dag.

Arbetsmarknad

Efter utbildningen kan du arbeta med att leda, utveckla och organisera verksamheter där kundrelationer och servicemöten är centrala. Programmets bredd med en företagsekonomisk grund och spetskompetens inom service och besöksnäring ger dig stora möjligheter att själv forma ditt yrkesliv.

Du kan arbeta med ledarskap, innovation och hållbarhet inom besöksnäringen. Här finns flera karriärvägar inom turism och hotell, möten och event eller platsutveckling.

Våra tidigare studenter har ledarbefattningar inom travel management och hotell, arbetar med marknadsföring inom branschen eller med offentliga projektarbeten och utredningar. Utbildningens bredd ger dig goda möjligheter till internationell karriär eller att arbeta inom andra branscher där kundmöten och service är centralt.

Inriktningen tourism and hotel management utvecklas tillsammans med ett branschråd som består av lokala, regionala och nationella organisationer och företag, bland annat Tourism in Skåne och flera hotellkedjor.

Vidareutbildning

Masterprogrammet i Service Management, fem olika inriktningar.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Matematik C, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 4/A4)

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 57 recensioner.
Se alla skolans recensioner