Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram i Service Management, Health Management

Lunds universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Helsingborg
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Helsingborg
Antagningshistorik

Kandidatprogram i Service Management, Health Management

Vill du arbeta med att främja hälsa för kunder och medarbetare? Hälsomarknaden har de senaste åren vuxit sig stor och spridit sig till sektorer som förr inte arbetade med hälsa.

Se människan i organisationen

Hälsa har blivit en naturlig del av samtiden som är starkt kopplad till vår livsstil och vårt arbetsliv. Samtidigt är människors hälsa en resurs för företag och samhälle, och det gör det nödvändigt att arbeta hälsofrämjande på nya sätt.

Att arbeta med att främja hälsa behöver inte innebära att man har ett medicinskt yrke. Arbetet behövs i alla organisationer och verksamheter där det finns människor. Friskvårdscenter, sjukgymnastik, naprapat och företagshälsovård arbetar med människors välbefinnande. Offentlig verksamhet liksom privata arbetsplatser behöver medarbetare med kunskap om hur man driver hälsoskapande processer. För det krävs verktyg och kunskap om hur hälsa kan utvecklas för rätt målgrupp och sammanhang.

Hållbart ledarskap

Chefer och ledare i moderna företag ska inte bara motivera och engagera sina medarbetare att göra ett bra jobb. De ansvarar också för att medarbetarna klarar av att prestera sitt bästa, gör arbetsbördan rimlig samtidigt som de ser till att medarbetarna kan återhämta sig. Ett hållbart ledarskap är också hälsofrämjande och sätter medarbetarnas hälsa och välmående i fokus.

Arbetsmarknad

Efter utbildningen kan du arbeta med att leda, utveckla och organisera verksamheter där kundrelationer och servicemöten är centrala. Programmets bredd med en företagsekonomisk grund och spetskompetens inom service och hälsa ger dig stora möjligheter att själv forma ditt yrkesliv.

Inriktningen förbereder dig för att utveckla företag och organisationer utifrån ett hållbart perspektiv och stödja en organisations hälsofrämjande aktiviteter för medarbetare och kunder. Du kommer att kunna analysera och utveckla nya tjänster och affärsidéer för den traditionella hälso- och sjukvården, men också för tjänsteverksamheter där kundmötet är det centrala.

Våra tidigare studenter arbetar ofta som verksamhetsansvarig, rekryterare, HR-konsult, controller, enhetschef, projektledare, hälsoutvecklare och andra tjänster inom serviceintensiva företag.

Inriktningen Health management samarbetar med ledande branschföretag och organisationer som Filborna, Feelgood, Helsingborgs stad, Region Skåne och Capio.

Vidareutbildning

Masterprogrammet i Service Management, fem olika inriktningar.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Matematik C, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 4/A4)

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 57 recensioner.
Se alla skolans recensioner