Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram i journalistik

Lunds universitet
Sammanfattning
Utbildningstyp: Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Utbildningsort: Lund
Längd: 90 hp
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Poäng: Antagningshistorik

Kandidatprogram i journalistik

Första terminen ger kunskap om journalistyrket, om yttrande- och tryckfrihet, etiska och juridiska regler, nyhetsvärdering och källkritik. Du lär dig också att söka information och att producera text i olika journalistiska genrer. Senare delen av terminen ägnas åt det politiska systemet i svenskt och europeiskt perspektiv liksom mediesystemet, dess historiska utveckling och de journalistiska uttrycksformernas förhållande till kulturella, sociala, ekonomiska och tekniska faktorer under olika epoker.

Under den andra terminen lär du dig det redaktionella arbetet och att hantera teknik och programvara för produktion i TV, webb och tryckta medier. Du får också en orientering om journalistiken som forskningsobjekt. Terminen avslutas med en kurs i granskande journalistik där du själv producerar och offentligt publicerar grävande journalistik.

Termin tre inleds med en reportagekurs och en journalistikvetenskaplig teori- och metodkurs. Under den sista halvan av terminen skriver du din kandidatuppsats i journalistik.

Efter din kandidatexamen i journalistik finns möjlighet till yrkespraktik under en eller en halv termin.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.kom.lu.se/utbildning/journalistik/ansokan-och-antagning/

Så ansöker du

Grundläggande samt högskolestudier om sammanlagt 90 högskolepoäng i avslutade kurser, varav minst fortsättningsnivå i ett ämne

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
          (3,7)
Baseras på 55 recensioner
Se alla skolans recensioner