Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram i beteendevetenskap

Lunds universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Lund
Klassrum
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2022 - Lund
Antagningshistorik

Om utbildningen

Sätter du människan i fokus och är nyfiken på samspel, utveckling, lärande och kommunikation mellan människor? Då är Beteendevetenskapliga programmet rätt för dig!

Det beteendevetenskapliga kandidatprogrammet är en treårig tvärvetenskaplig utbildning med syfte att ge en bred kompetens om mänskligt beteende och hur det påverkas av psykologiska, biologiska, samhälleliga och sociala faktorer. Under det första året läser du en beteendevetenskaplig grundkurs och har därefter möjlighet att fördjupa dig inom områdena psykologi och sociologi.

Spännande perspektiv på människan

Under utbildningen utvecklar du ett beteendevetenskapligt perspektiv på människan och mänskliga relationer som kan tillämpas inom olika sammanhang och arbetsområden. Beteendevetenskapliga teorier varvas med praktiska moment som syftar till att utveckla förmågor inom exempelvis projektledning, problemlösning, kvalitetsutveckling och kommunikation samt att kunna hantera ett föränderligt arbetsliv.

Detta ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden! Du kan bland annat arbeta inom kommunikation, HR, verksamhetsutveckling, utredning,  projektledning, behandling, företagshälsovård och användarvänlighet. 

Praktik och kanske en termin utomlands?

Programmet har ett etablerat kontaktnät med arbetsmarknaden och du kommer att få möjligheten att ha praktik ute på valfri organisation. Inom ramen för programmet erbjuds
även möjligheten att studera utomlands eller möjligheten att läsa valfria kurser för ytterligare specialisering.

Välj ett av två huvudområden

Det beteendevetenskapliga kandidatprogrammet leder till en kandidatexamen i beteendevetenskap med huvudområde psykologi eller sociologi och ger behörighet till vidare studier på avancerad nivå inom respektive huvudområde.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00
Fax 046-222 47 11