Visa studentum.se som: Mobil

LFV Traineeprogram inom Teknik

Flygledarutbildning LFV
Sammanfattning
YH-utbildning
Malmö, Norrköping, Rikstäckande, Stockholm
Klassrum
1 år
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Malmö
2023-01-30
2022-10-02

Norrköping
2023-01-30
2022-10-02

Sverige
2023-01-30
2022-10-02
 LFV Traineeprogram inom Teknik

Om utbildningen

Gå traineeprogrammet på LFV och arbeta med innovation och tekniska lösningar för framtidens flygtrafik

LFV är ett affärsverk med ett unikt uppdrag - att leverera säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart i alla beredskapslägen. Vi är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning och våra flygledare leder dagligen cirka 2 000 flighter i svenskt luftrum. Sedan LFV blev först i världen med flygledning på distans har vi fortsatt att driva digitalisering och innovation inom flera olika affärsområden. Vi erbjuder jobb i en spännande bransch som ständigt utvecklas med hjälp av teknik, forskning och internationella samarbeten. LFV omsätter idag 3,3 miljarder kronor och med våra 1 100 anställda bidrar vi till att hitta smarta lösningar för morgondagens flyg.

På LFV gör vi just nu en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar. Vi söker dig som vill forma framtidens flygtrafiktjänst och bidra till smarta lösningar för morgondagens flyg tillsammans med oss. Vårt skräddarsydda traineeprogram inom teknik ger dig en unik vidareutbildning och erfarenhet för en fortsatt utvecklingskurva med goda förutsättningar att växa i din karriär hos oss.

För mer information om LFV Traineeprogram inom Teknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Traineeprogrammet pågår i 12 månader och startar 30 januari 2023. Programmet ger dig introduktion till LFV, interna och externa utbildningar för tekniska flygtrafiktjänster samt praktisk arbetslivserfarenhet där du är med och bidrar från start. Traineeprogrammet inleds med en gemensam introduktion till LFV och vår verksamhet. Programmet är därefter indelat i två block. Under det första blocket kommer du att bygga upp kompetens inom system och teknik för flygtrafiktjänst och flygsäkerhet. Parallellt med intern och extern utbildning kommer du att praktisera på våra enheter inom avdelningen för system och utveckling. Du får snabbt förståelse för vår teknikorganisation, bygger ett nätverk inom enheterna och får bidra i arbetet genom samarbete med specialister inom området.

I det andra blocket påbörjar du on-the-job training på din enhet där praktiskt arbete varvas med utbildning för fördjupning inom specifika teknikområden. Detta kommer att ge dig specialistkompetens inom ditt område och värdefull erfarenhet för din fortsatta karriär. Traineeprogrammets olika delar bidrar inte bara till att du får en helhetsbild över LFVs teknikorganisation, utan även till en eftertraktad kompetens, framtida utvecklingsmöjligheter och möjlighet att bygga ett brett kontaktnätverk. Tillsammans kommer LFVs traineer under året att bygga en stark gemenskap genom samarbeten och olika aktiviteter för utbyte av erfarenheter och lärdomar.

Ansökningsperioden öppnar den 29:e augusti 2022. Vi erbjuder placering i Norrköping, Stockholm eller Malmö.

Möjlighet till anställning

Efter traineeprogrammet kan du arbeta som systemingenjör med system för flygtrafiktjänster, som systemtekniker IT-säkerhet eller inom projektledning. Din roll och arbetsuppgifter kommer att formas och utvecklas efter dina intressen och kunskaper i kombination med verksamhetens behov.

Du blir tillsvidareanställd med sex månaders provanställning och erbjuds en marknadsmässig lön. Du får en avdelningstillhörighet från dag ett och din chef och mentor kommer att följa dig under hela traineeperioden och stötta dig i din fortsatta utveckling efter avslutat program.

Flygledarutbildning LFV

Bli flygledare

Är du också nyfiken på flygledaryrket? Det är ett spännande och varierande yrke, där du är mitt i händelsernas centrum. Tillsammans med dina kollegor säkerställer du att flygtrafiken flyter på i Sveriges luftrum och guidar piloter från världens alla hörn...


Läs mer om Flygledarutbildning LFV och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: LFV Traineeprogram inom Teknik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Flygledarutbildning LFV

Hyllievattenparksgata 11A
21532 Malmö


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen LFV Traineeprogram inom Teknik från Flygledarutbildning LFV, fyll i följande uppgifter: