Visa studentum.se som: Mobil

Skriv ditt liv - skrivarkurs på distans

Ljungskile Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
Kvartsfart, 25%
Deltid, distans
Delvis
Startdatum: 2022-01-10 08:00 - Distans
skrivande

Skriv ditt liv - skrivarkurs på distans

Skrivarkurs på nätet:
Från research till färdigt manus och publicering

Skrivarkursen Skriv ditt liv ger dig verktygen för att skriva en självbiografi, ett porträtt eller en faktatext för publicering i bokform eller i digitala kanaler. Ta släktforskningen ett steg till och sätt din egen, din hembygd eller dina anhörigas historia på pränt. Med det journalistiska hantverket som grund söker vi oss fram mot det goda berättandet.

Kursen hämtar inspiration från journalistikens arbetsmetoder. Den ger de nödvändiga verktygen för att intervjua, skriva porträtt, gestalta personer och platser i reportagets och det dokumentära skrivandets form. Vi skriver, ger respons på varandras texter och diskuterar dramaturgi och gestaltning.

Kursen ger också en introduktion till hur texterna kan publiceras i bokform eller på digitala plattformar som e-bok och blogg. Den avslutas med att du kan bolla och arbeta med ett eget skrivprojekt.

Kursen sker helt på distans, med möjlighet till några frivilliga digitala träffar om gruppen så önskar.

För mer information om Skriv ditt liv - skrivarkurs på distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan, görs via skolans egna hemsida. 

Studietakt:
 Kvartsfart – en kväll/dag i veckan. Inga fysiska träffar. Intensivare i samband med inlämningsuppgifter. Introduktion till varje nytt skrivprojekt sker alltid på tisdagar. Inlämning är alltid måndag kväll.

Teknik: Kursens plattform är Google (fungerar i både Mac och PC-miljö). Du behöver en dator med Internetuppkoppling och ett enkelt skrivprogram.

Studiemedel: Kursen berättigar till studiemedel från CSN, men eftersom den är på kvartsfart måste du läsa minst ytterligare 25 procent på en annan kurs.

Ljungskile Folkhögskola

Välkommen till Ljungskile!

Ljungskile Folkhögskola ligger i Bohuslän på västkusten, med utsikt över Ljungskileviken. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, läsa in gymnasiekompetens, lära känna nya människor och utveckla dina intressen. Folkhögskolan vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor. Att bo ett år...


Läs mer om Ljungskile Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Skriv ditt liv - skrivarkurs på distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ljungskile Folkhögskola

Valdemar Svenssons väg 11
459 80 Ljungskile

Tel: 0522-68 69 00
Fax 0522-68 69 01
www.ljungskile.org

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner.

– Annika Lindqvist
”Jag tycker att det har varit en bra och givande kurs. Jag tycker att ni har kunnat förmedla kunskap och hur man kan använda sig av diverse verktyg. Jag tycker att kursen är bra och inspirerande.”
Eva Ekström-Andersen
”Jag blev positivt överraskad av hur roligt det var att skriva de första, mer journalistiskt utformade uppgifterna. Flera av sätten kan jag tänka mig ha nytta av i mitt kommande skrivande. Handledning etc har funkat mkt bra.”
– Lena Lindhe Söderlund
”Jag förväntade mig att få skriva mycket och det har jag fått göra. Dessutom har jag fått respons på mina texter och det är ovärderligt.”
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 48 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skriv ditt liv - skrivarkurs på distans från Ljungskile Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: