Visa studentum.se som: Mobil

Journalistiskt skrivande - Distans

Ljungskile Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
4 månader
Deltid
Delvis
Svenska
Startdatum: 2022-01-10 - Distans
Sista ansökan: 2021-11-22
Journalistiskt skrivande

Journalistiskt skrivande - Distans

Distanskurs i att skriva publika texter

Att skriva journalistiskt innebär att man sammanfattar information, avgränsar, väljer berättarvinkel och skriver en text som lockar till läsning och ger bakgrund och fakta.

Det är en lockande kunskap, inte bara för blivande journalister, utan också för den som informerar och skriver i jobbet. Eller som ofta presenterar mycket information på begränsad tid och som därför behöver bli bättre på att skriva effektivt och fånga läsaren.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som söker en inspirerande och kvalificerad fortbildning i skrivande. För jobbet eller som förberedelse för fortsatta studier i journalistik eller som en lustfylld möjlighet att utveckla ett eget skrivande.

Kortfakta om kursen

  • Studietakt: Kvartsfart – en kväll/dag i veckan. Intensivare i samband med inlämningsuppgifter. Introduktion till varje nytt skrivprojekt sker alltid på tisdagar. Inlämning är alltid måndag kväll.

    Teknik: Kursens plattform är Google (fungerar i både Mac och PC-miljö). Du behöver en dator med Internetuppkoppling och ett enkelt skrivprogram.

    Antal deltagare: 21 personer.

För mer information om Journalistiskt skrivande - Distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursupplägg

Kursupplägg

Kursen startar med den lilla nyhetstexten: notis och artikel. Vi fortsätter med intervju och referat och avslutar med reportaget. Vi tränar rubriksättning, ingresser och gör en nyhetsövning på nätet.

Varje kursmoment inleds med en introduktion. Därefter övningar, fältarbete och skrivande. Arbetet avslutas med textdiskussioner och respons från både handledare och kursdeltagare. Varje kursmoment omfattar 1–2 veckor.

Distanskursen genomförs sedan 2004 och har genomgående fått mycket goda utvärderingar. Främst på grund av snabb respons, kvalificerad handledning och spännande och utvecklande textsamtal i seminarieform.

Examen & Intyg

Kursintyg.

Kostnader

Studiemedel: Kursen berättigar till studiemedel från CSN, men eftersom den är på kvartsfart måste du läsa minst ytterligare 25 procent på en annan kurs.

Kursledare

Kursen leds av Ellen Ahinko Andersson, journalist och lärare i journalistik med mångårig redaktionell erfarenhet från dagspress, online- och radiojournalistik.

Ljungskile folkhögskola har utbildat journalister sedan mitten av 80-talet. Utbildningen har en tvåårig radio- och tidningsgren. Radioutbildningen sker i samarbete med Sveriges Radio.

Ljungskile Folkhögskola

Välkommen till Ljungskile!

Ljungskile Folkhögskola ligger i Bohuslän på västkusten, med utsikt över Ljungskileviken. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, läsa in gymnasiekompetens, lära känna nya människor och utveckla dina intressen. Folkhögskolan vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor. Att bo ett år...


Läs mer om Ljungskile Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Ljungskile Folkhögskola Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Journalistiskt skrivande - Distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ljungskile Folkhögskola

Valdemar Svenssons väg 11
459 80 Ljungskile

Tel: 0522-68 69 00
Fax 0522-68 69 01
www.ljungskile.org

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Jessica
Har läst andra distanskurser som inte på något sätt går att jämföra med denna. Tydliga (och roliga!) uppgifter men framför allt var handledning från läraren enormt inspirerande och konstruktiv. Det var som att ha en skrivcoach! Toppklass!
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 39 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Journalistiskt skrivande - Distans från Ljungskile Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: