Visa studentum.se som: Mobil

Enstaka ämnen på distans

Ljungskile Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1-2 år
Deltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Distans
Sista ansökan: 2019-08-31
Öppet hus
2020-03-31

Videoreportage

Enstaka ämnen på distans

Enstaka ämnen

För dig som behöver komplettera några ämnen

Har du grundläggande behörighet för högskolestudier men behöver komplettera med någon eller några kurser? Eller vill du komplettera tidigare avslutade heltidsstudier på folkhögskola med kurser för behörighet till högskolan? Då är vår distanskurs en utbildning för dig.

Distansstudier ger dig stor frihet och kontroll över studierna. All undervisning och kommunikation sker via vår lärplattform.

Så ansöker du

För kursstart 13 januari 2020 är sista ansökningsdag 16 december

Sök gärna så tidigt som möjligt. Komplettera din ansökan med personbevis och betyg från gymnasieskola eller intyg från folkhögskola. Antagningsbesked kommer inom en vecka efter ansökningsstopp, men ofta innan det om du söker tidigt.

Kursupplägg

Kanske har du funderingar på att byta arbetsplats, utbilda dig, bli egenföretagare eller social entreprenör? Du har egna idéer och vill komma igång med att förverkliga dem. På träffarna kan du få reda på mer om vilka kontakter man kan ta inom kommunen, vilka företag som finns inom ditt intresseområde, vilka nätverk som finns och hur processen kan se ut för att komma dit du vill. Du får information från studievägledare om olika alternativ för högskolestudier. Du får hjälp att formulera dina idéer, skriva en processplan och en start för att komma vidare mot dina mål. Du träffar andra som är i samma situation som du. Detta bildar ramen runt kurserna du läser.

Vi vill gärna utforma studiearbetet i nära samverkan mellan dig som läser här och oss lärare. Det betyder att du har inflytande över dina studier, men att du också får ta egna initiativ och engagera dig för att få ett bra studieresultat. Att läsa på distans kräver mycket självdisciplin och förmåga att strukturera sina studier på egen hand. Du förväntas kommunicera digitalt med lärare och andra deltagare under kursen.

Detta kan du läsa

Under våren 2018 har vi inga fler antagningar

På hösten  2018 med kursstart den 20 augusti kan du välja

 • Matematik 1a och 2a
 • Naturkunskap 1a1 och 1a2
 • Naturkunskap 2
 • Engelska 5 och 6
 • Svenska 2 och 3
 • Historia 1a1
 • Religion 1
 • Filosofi
 • Samhällskunskap 1b

Sök senast den 13 augusti 2018.

Vi har också kursstart på våren 2019 med kursstart den 21 januari, sök senast den 14 januari 2019
och dessutom kursstart för matematik 2a och naturkunskap 1b den 25 mars, sök senast den 18 mars

Sök tidigt till våra kurser på distans, eftersom vi inte kan anta alla som söker.

Träffar

Inga obligatoriska träffar. Du får gärna efter överenskommelse med lärarna boka in träffar på skolan för att få hjälp med studierna.

Vi har antagningar tre gånger per år till kurserna. Du kan välja vilken studietakt du vill hålla, kvarts- halv- eller helfart, och du kan läsa flera kurser efter varandra. Om du går hos oss ett år med heltidsstudier eller två år med halvtidsstudier, så räknas det som en allmän kurs på folkhögskola och du kan få grundläggande behörighet till högskola..

Kurserna var för sig ger inte grundläggande behörighet till högskola. Du får information om vad som gäller för dig när du söker till kursen.

Vi söker dig som:

 • har grundläggande behörighet till högskola från gymnasiet och behöver komplettera med någon kurs för särskild behörighet till högskola.
 • eller har uppnått omfattningskravet på ett år eller mer på folkhögskola och behöver komplettera med fler kurser för att få grundläggande eller särskild behörighet till högskolestudier.
 • eller kanske vill påbörja dina studier för grundläggande behörighet och avser att läsa på folkhögskola senare minst ett år på heltid. Viktigt att veta är att man inte kan komplettera ett ofullständigt gymnasiebetyg med enstaka kurser, utan man måste nå omfattningskravet på 1-3 års helhetsstudier på folkhögskola för att få grundläggande behörighet.

Examen & Intyg

För mer information, besök skolans hemsida.

Kostnader

Du köper kursböcker själv om vi använder sådana. Utbildningen är gratis i övrigt.

Ljungskile Folkhögskola

Ljungskile Folkhögskola

Välkommen till Ljungskile!

Ljungskile Folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Folkhögskolan vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Ljungskile Folkhögskola är för dig som gillar gemenskap, natur och kultur. Folkhögskolans profil är kultur, livsåskådning och...


Läs mer om Ljungskile Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Ljungskile Folkhögskola Facebook

Öppet hus

Välkommen till besöksdag 31 mars kl 10:30-18

Se hit! För dig som vill plugga vidare eller läsa klart gymnasiet.

Besök oss och lär er mer om utbildningarna och skolan. Var med i klassrummet, träffa studerande & lärare, ställ frågor, få info och lyssna på musikframträdanden och föredrag. Vi bjuder på fika! Välkomna

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-03-31    Tid:   10:30 - 18:00

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Enstaka ämnen på distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ljungskile Folkhögskola

Valdemar Svenssons väg 11
459 80 Ljungskile

Beställ information

För att få mer information om Enstaka ämnen på distans via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla skolans recensioner