Visa studentum.se som: Mobil

Ljungskile Folkhögskola

Välkommen till Ljungskile!

Ljungskile Folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Folkhögskolan vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter.

Ljungskile Folkhögskola är för dig som gillar gemenskap, natur och kultur. Folkhögskolans profil är kultur, livsåskådning och internationella frågor, vilket återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan.

Närheten till naturen skapar många möjligheter! Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder och vackra insjöar. I havet kan du bada eller paddla kajak. Du kan bo på skolan, pendla till Uddevalla (20 minuter med buss eller tåg) eller Göteborg (50–60 minuter), eller bo i byn.

Undervisningen på en folkhögskola bygger på varje elevs aktiva deltagande, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Ljungskile Folkhögskola jobbar ofta med teman och i projektform. Kunskapen står i fokus – fast på ett annat sätt.

Att bo ett år på en folkhögskola är en upplevelse för livet. Sällan kommer du andra människor så nära! Ljungskile Folkhögskola får ofta höra att ”det var det bästa året i mitt liv”.


För mer information om Ljungskile Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Videoreportage

Ljungskile Folkhögskola Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Ljungskile Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ljungskile Folkhögskola

Valdemar Svenssons väg 11
459 80 Ljungskile

Recensioner

Arita   |   2018-08-08
Jag hade vart borta från skolväsendet så länge att jag svettades av nervositet första dagen jag började. Men snart insåg jag att jag inte behövde vara så orolig. Samma respekt och kärlek vi blev mottagna med första dagen följde med till absolut sista dagen. Det är en fantastisk skola, grym linje som ger dig erfarenheter och upplevelser du bara...
Visa mer
          (5)
Matilda Sädås   |   2018-05-21
Åren på Ljungskile folkhögskola upplevde jag som otroligt roliga och lärorika. Det bästa med journalistlinjen tycker jag var alla de praktiska moment vi fick göra för att lära oss det journalistiska hantverket. Det faktum att vi var en liten klass gjorde även att vi kom varandra nära och fick god kontakt med lärarna. Vi fick ofta snabb feedback ...
Visa mer
          (4)
Mirza   |   2018-05-18
Varierande utbildning som ger mycket kunskap.
          (5)
Beställ information

För att få mer information om Ljungskile Folkhögskola via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Ljungskile Folkhögskola
Kursrecensioner
          (4,2)
Baseras på 9 recensioner