Visa studentum.se som: Mobil

Välkommen till Ljungskile!

Ljungskile Folkhögskola ligger i Bohuslän på västkusten, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, läsa in gymnasiekompetens eller utveckla ett intresse. Folkhögskolan vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. 

Att bo ett år på en folkhögskola är en upplevelse för livet. Sällan kommer du andra människor så nära! Ljungskile Folkhögskola får ofta höra att ”det var det bästa året i mitt liv”.

För nyanlända till Sverige erbjuder vi en väg in i språket och samhället. På sommaren kan man gå på kortare kurser. Under terminerna är det bioföreställningar varje vecka och regelbundet konserter med musikstuderande. 

Du kan läsa mer om respektive utbildning hos oss genom att följa kurslänkarna längre ner på sidan.

Ljungskile Folkhögskola är för dig som gillar gemenskap, natur och kultur. Folkhögskolans profil är kultur, livsåskådning och internationella frågor, vilket återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan.

Närheten till naturen skapar många möjligheter! Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder och vackra insjöar. I havet kan du bada eller paddla kajak. Du kan bo på skolan, pendla från Uddevalla (20 minuter med buss eller tåg) eller Göteborg (50–60 minuter) med täta kommunikationer, eller bo i Ljungskile samhälle som har ca 3.500 invånare.

Undervisningen på en folkhögskola bygger på varje elevs aktiva deltagande, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Ljungskile Folkhögskola jobbar ofta med teman och i projektform. Kunskapen står i fokus – fast på ett annat sätt.

Välkommen till oss! 


För mer information om Ljungskile Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Videoreportage

   

Ljungskile Folkhögskola Facebook

Beskrivning och boende

Öppet hus

Välkommen till besöksdag 31 mars kl 10:30-18

Se hit! För dig som vill plugga vidare eller läsa klart gymnasiet.

Besök oss och lär er mer om utbildningarna och skolan. Var med i klassrummet, träffa studerande & lärare, ställ frågor, få info och lyssna på musikframträdanden och föredrag. Vi bjuder på fika! Välkomna

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-03-31    Tid:   10:30 - 18:00

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Ljungskile Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kategorier

Estetiska utbildningar

   Musik / Sång / Musikproduktion
   Teater / Scenkonst

Förberedande studier

Hälsa / Friskvård

Internationella relationer

   Utvecklingsstudier / Bistånd / Välstånd

Media / Kommunikation

   Radio / Podd
   Journalistik
   Kommunikation

Naturvetenskap

Samhällsvetenskap

Språkresa / Språkkurs

Undervisning / Pedagogik

   Lärare

Hitta till utbildaren

Ljungskile Folkhögskola

Valdemar Svenssons väg 11
459 80 Ljungskile

Tel: 0522-68 69 00
www.ljungskile.org

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 11 recensioner.

Student
(4)
Väldigt bra utbildning, men lär sig väldigt mycket på den korta tid som utbildningen är på.
AR
(5)
Utbildningen är bra och känns aktuell, dock så märks det att den är ny då det dyker upp nya saker lite då och då som inte var med i ursprungsplanen. Men detta beror säkerligen på att utbildningen är ny för i år och att man får prova sig fram lite vad som är aktuellt att läsa och inte. Men generellt så är det en väldigt bra utbildning, det är my...
Visa mer
Arita
(5)
Jag hade vart borta från skolväsendet så länge att jag svettades av nervositet första dagen jag började. Men snart insåg jag att jag inte behövde vara så orolig. Samma respekt och kärlek vi blev mottagna med första dagen följde med till absolut sista dagen. Det är en fantastisk skola, grym linje som ger dig erfarenheter och upplevelser du bara...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information från Ljungskile Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 11 recensioner.