Visa studentum.se som: Mobil

Speciallärarprogrammet - Specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling (ingår i Lärarlyftet)

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
90 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Speciallärarprogrammet - Specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling (ingår i Lärarlyftet)

Vill du arbeta med allas rätt till utbildning, oavsett förutsättningar? Speciallärarprogrammet kompletterar din lärarexamen och ger dig förutsättningar för att kunna leda utvecklingen av det pedagogiska arbetet med målet att möta behoven hos alla elever. Utbildningen utvecklar din förmåga att kritiskt och självständigt genomföra pedagogiska utredningar samt analysera svårigheter i olika lärmiljöer. Stor vikt läggs vid förebyggande åtgärder och särskild träning av elever i behov av särskilt stöd. Du läser en del av utbildningen tillsammans med blivande specialpedagoger, vilket bygger en grund för framtida samarbeten.
För mer information om Speciallärarprogrammet - Specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling (ingår i Lärarlyftet), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen, förskollärarexamen eller motsvarande äldre examen.För specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling krävs antingen att den sökande har en lärarexamen som är avsedd för undervisning i ämnet svenska, eller att den sökande genom sin examen fått behörighet att undervisa i svenska. Om lärarens examen inte är avsedd för undervisning i svenska krävs att läraren blivit behörig att undervisa i ämnet genom högskoleutbildning eller, utan att ha blivit behörig i ämnet, har kompletterande högskolestudier om minst 22,5 hp i ämnet svenska, eller inom kunskapsområdet språk-, skriv- och läsutveckling.

Examen, diplom m.m.

Speciallärarexamen

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Speciallärarprogrammet - Specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling (ingår i Lärarlyftet)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar

Tel: 0772-28 80 00
lnu.se


Linnéuniversitetet Facebook

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,2)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Speciallärarprogrammet - Specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling (ingår i Lärarlyftet) från Linnéuniversitetet, fyll i följande uppgifter: