Visa studentum.se som: Mobil

Nationalekonomprogrammet

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Växjö
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Växjö
Antagningshistorik

Nationalekonomprogrammet

Nationalekonomprogrammet passar dig som är intresserad av samhällskunskap och ekonomi. Det ger dig den professionella skickligheten i att analysera det som händer i svensk och internationell ekonomi. Du lär dig också att arbeta med analyser av reformer och effekter av politik. Stort behov Efterfrågan är stor på duktiga ekonomiska analytiker som kan hantera siffror och kvantitativa analysmetoder och som samtidigt förstår hur samhället och ekonomin fungerar. Lars Behrenz, som har varit med och utvecklat programmet säger ? Vi ser ett stort behov av personer med god analytisk förmåga som kan underlätta för företag, organisationer och myndigheter att förhålla sig till det som sker i världsekonomin. Eftertraktad kompetens Utbildningen ger dig teoretiska och praktiska kunskaper inom samhällsekonomi. Du får även tillfälle till orientering inom ett annat valfritt ämne under en hel ?fri termin?. Utbildningen leder både till en eftertraktad kompetens för arbetslivet inom en stor mängd olika arbetsplatser där man analyserar ekonomiska frågor. Du kommer under utbildningen möta världsledande professorer inom området ?arbetsmarknad och diskriminering?. I programmet ges möjlighet till utlandsstudier under en hel termin. Vi har samarbeten med kända universitet i till exempel Frankrike, USA och Asien.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet + Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2. Eller: Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A.

Examen, diplom m.m.

Kandidatexamen

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar

Tel: 0772-28 80 00
lnu.se


Recensioner

Linus
(5)
Mycket matte, vet inte varför låga antagning, föredetta civilekonom student och detta är svårare. Läs mer och fundera, matte 4 borde vara behöright.
Recensioner
Nationalekonomprogrammet
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 26 recensioner.
Se alla skolans recensioner