Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Inga recensioner än

Speciallärarprogrammet, Specialisering - Språk-, skriv- och läsutveckling. Ingår i Lärarlyftet.

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

I alla skolformer finns ett stort behov av personal med särskilda kunskaper i specialpedagogik. Utbildningen förbereder dig för kvalificerade arbetsuppgifter i undervisning, utvärdering, utredning och pedagogisk utveckling. Utbildningen innehåller såväl akademiska som verksamhetsförlagda studier och sker på halvfart och distans, med en träff i månaden på två till tre dagar i Linköping. Beroende på vilken grundutbildning du har kan du efter utbildningen arbeta i förskola, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola eller inom vuxenutbildning.

Så ansöker du

Grundlärarexamen eller Ämneslärarexamen eller Yrkeslärarexamen eller Förskollärarexamen För specialisering mot matematikutveckling krävs antingen att den sökande har en lärarexamen som är avsedd för undervisning i ämnet matematik, eller att den sökande genom sin examen fått behörighet att undervisa i matematik. Om lärarens examen inte är avsedd för undervisning i matematik krävs att läraren blivit behörig att undervisa i ämnet genom högskoleutbildning eller, utan att ha blivit behörig i ämnet, har kompletterande högskolestudier om minst 22,5 hp i ämnet matematik, eller inom kunskapsområdet matematikutveckling. För specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling krävs antingen att den sökande har en lärarexamen som är avsedd för undervisning i ämnet svenska, eller att den sökande genom sin examen fått behörighet att undervisa i svenska. Om lärarens examen inte är avsedd för undervisning i svenska krävs att läraren blivit behörig att undervisa i ämnet genom högskoleutbildning eller, utan att ha blivit behörig i ämnet, har kompletterande högskolestudier om minst 22,5 hp i ämnet svenska, eller inom kunskapsområdet språk-, skriv- och läsutveckling.

Examen & Intyg

Speciallärarexamen
Linköpings universitet
581 83 Linköping

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...

Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Highlights