Visa studentum.se som: Mobil

Programmet för kompletterande utbildning för läkare med utländsk examen

Linköpings universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Linköping
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Linköping

Programmet för kompletterande utbildning för läkare med utländsk examen

Utbildningen vänder sig till läkare som har examen från ett land utanför EU/EES och behöver komplettera sin utbildning för att kunna få svensk läkarlegitimation. Utbildningen omfattar två terminers heltidsstudier och innehåller både teoretiska delar och praktik med klinisk tjänstgöring. De studerandes tidigare medicinska kunskap integreras med ny kunskap. De utvecklar också färdigheter i svenska språket, kommunikation, informationssökning och kunskapsutveckling.

Så ansöker du

Läkarexamen från land utanför EU/EES-området samt Schweiz. Av Socialstyrelsen utfärdat beslut om utredning i form av kunskapsprov för läkare (nya kunskapsprovet eller TULE) eller kompletterande utbildning. Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3, med lägst betyget Godkänd/E.

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet

581 83 Linköping

Tel: 013-28 10 00
Fax 013-28 28 25


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 55 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: