Visa studentum.se som: Mobil

Möbeltapetsering - Malmstens, kandidatprogram

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Möbeltapetsering - Malmstens, kandidatprogram

Som möbeltapetserare arbetar du med mjuka möbler. Hållbarhetsperspektivet gör möbeltapetsering mer aktuellt än någonsin. Utbildningen handlar om att bevara, förbättra och utveckla möbler utifrån praktiska och estetiska aspekter alltid med hantverket som en självklar utgångspunkt. Den vänder sig både till dig som har grundläggande kunskaper och dig med lång erfarenhet av möbeltapetsering som vill vidareutveckla dig. Under första året fokuserar du på grunderna i möbeltapetsering med inslag av bland annat digitala verktyg, materiallära och stilhistoria. Andra året kan du välja att inrikta dig mot hantverks­- och materialförståelse, formgivning och konstnärlig gestaltning, eller produktutveckling för industriell tillverkning. Praktikperioden ger dig insyn i branschen, i Sverige eller utomlands. Många utexaminerade studenter startar eget företag. Inom industrin finns också ett stort behov av utbildade tapetserare för att kunna möta kraven på designade kvalitetsmöbler.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet på grundnivå samt antagning genom alternativt urval. Ansökningsinformation med instruk­tioner om uppgifter för portfolio/arbetsprover finns längre ner på programmets sida.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet

581 83 Linköping

Tel: 013-28 10 00
Fax 013-28 28 25


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 55 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: