Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Möbelsnickeri - Malmstens, kandidatprogram

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

På möbelsnickeriprogrammet utforskar du trä som material och jobbar med kvalificerat hantverk, produktutveckling och formgivning. Utbildningen kombinerar praktiska, teoretiska och konstnärliga inslag. Det första året lär du dig om material, konstruktioner och metoder. Du tillverkar en fanerad möbel och en produkt som du själv formger i massivträ. Dessutom arbetar du med digitala verktyg, materiallära, stilhistoria och visuell kommunikation. Andra året fördjupar du dina kunskaper genom att bland annat tillverka en stol. I ett projekt tillsammans med Malmstens designstudenter utvecklar du en avancerad möbel. Sista året gör du din praktik, och har även möjlighet att göra gesällprov. Utbildningen ger dig en gedigen grund för att arbeta med möbelsnickeri och produktutveckling. Du kan också studera vidare inom till exempel formgivning eller inredningsarkitektur.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet Dokumenterad konstnärlig och teknisk förmåga Antagning genom alternativt urval. Ansökningsinformation med instruk­tioner om uppgifter för portfolio/arbetsprover finns längre ner på programmets sida.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Linköpings universitet
581 83 Linköping

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...

Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Highlights