Visa studentum.se som: Mobil

Kompletterande pedagogisk utbildning till ämneslärare i årskurs 7-9, helfart

Linköpings universitet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Linköping
90 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Linköping

Kompletterande pedagogisk utbildning till ämneslärare i årskurs 7-9, helfart

Har du redan läst ett eller flera ämnen? Letar du efter drömjobbet? Bli ämneslärare! För dig som redan har läst ett eller flera skolämnen går det att komplettera dina högskolestudier till en lärarexamen. Utbildningen omfattar 90 hp och består av 60 hp kurser inom utbildningsvetenskap och 30 hp verksamhetsförlagd utbildning på en skola. Du får förståelse för skolans och yrkets förutsättningar, exempelvis lärande och utveckling, kunskapsbedömning samt skolan som social och pedagogisk miljö. Utbildningen leder till ämneslärarexamen och lärarlegitimation på samma sätt som ämneslärarprogrammet.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet på grundnivåsamt För examen med ett ämne: 90hp i ett ämne inklusive självständigt arbete om minst 15hppå fördjupningsnivå. För examen med två ämnen: 90hp i ett ämne och 60hp i ett annat ämne inklusive självständigt arbete om minst 15hppå fördjupningsnivå. I ämnena svenska och samhällskunskap krävs alltid 90hp. Om dessa båda ämnen kombineras krävs självständigt arbete på fördjupningsnivå omminst 30hp (eller 15+15hp). För examen med tre ämnen: 90hp i ett ämne och 45hp+45hp i övriga två ämnen inklusive självständigt arbete på fördjupningsnivå omminst 30hp (eller 15+15hp). I ämnena svenska och samhällskunskap krävs alltid 90hp.

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet

581 83 Linköping

Tel: 013-28 10 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 51 recensioner.
Se alla skolans recensioner