Visa studentum.se som: Mobil

Högskoleingenjör i kemisk analysteknik

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Linköping
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Linköping
Antagningshistorik

Högskoleingenjör i kemisk analysteknik

Högskoleingenjörsutbildningen i kemisk analysteknik i Linköping är unik i Sverige. Du kan arbeta med exempelvis miljöutredningar, analysmetoder inom hälso- och sjukvården eller hjälpa rättsväsendet med brottsunderlag. Du får en bred grund i kemi/kemiteknik, analytisk kemi och laborationserfarenhet. Du läser matematik, ingenjörskurser och genomför ett större projekt som teamarbete inom kemisk analysteknik. Sista året fördjupar du dig inom forensisk analysteknik eller miljöteknik och löser en större uppgift i ett avslutande examensarbete. Det finns även möjlighet att göra exjobbet på FHNW, The University of Applied Sciences and Arts Northwestern i Schweiz. De är världsledande inom kemi-/bioteknik och har den modernaste tekniken för laborationer. FHNW är mycket angelägna att ta emot studenter från programmet Kemisk analysteknik och flera erbjuds att stanna längre om de vill.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Fysik B, Kemi A, Matematik D (Områdesbehörighet A8/8)

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet

581 83 Linköping

Tel: 013-28 10 00
Fax 013-28 28 25


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 55 recensioner.
Se alla skolans recensioner