Visa studentum.se som: Mobil

Fysioterapeutprogrammet

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Linköping
180 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Linköping
Antagningshistorik

Fysioterapeutprogrammet

På fysioterapeutprogrammet lär du dig att undersöka, bedöma och behandla människors rörelsefunktioner. Du får också lära dig att arbeta förebyggande och hur du kan hjälpa klienten att ta tillvara sina egna resurser.Fysioterapins centrala begrepp är rörelse, hälsa och interaktion. Behandlingen ska syfta till att öka klientens medvetenhet om sina egna fysiska och psykiska resurser och på så sätt förbättra möjligheterna för individen att klara det dagliga livet. Fysioterapeuter medverkar även i hälsofrämjande insatser, försäkringsutredningar samt arbetsplatsbedömningar och ergonomiska åtgärder.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtIdrott och hälsa 1, Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/(1a1 och 1a2)ellerIdrott och hälsa A, Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A(Områdesbehörighet A15/17)

Examen & Intyg

Fysioterapeutexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet

581 83 Linköping

Tel: 013-28 10 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 51 recensioner.
Se alla skolans recensioner