Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjör i kemisk biologi - med valbar utgång till naturvetenskaplig kandidat

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Linköping
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Linköping
Antagningshistorik

Civilingenjör i kemisk biologi - med valbar utgång till naturvetenskaplig kandidat

Tänk dig en hållbar framtid där människan bygger biologiska material från grunden, från minsta molekyl, till livsmedel, läkemedel eller biobränsle. Är du nyfiken på kemi, biologi och bioteknik så kan du bli en av dem som bidrar till utvecklingen. Detta program har öppen ingång med två möjliga utgångar en naturvetenskaplig kandidatinriktning och en civilingenjörsinriktning. Det första året läser alla samma kurser i kemi, biologi och matematik. Sedan delas ni upp inför årskurs två. Utbildningen ger en djup förståelse för biologiska processer på molekylär eller till och med atomär nivå. Du får lära du dig morgondagens tekniker för att skapa biomolekyler för användning i nya läkemedel, diagnostiska hjälpmedel, biodrivmedel och nya material. Efter examen har du goda möjligheter att hitta ett spännande jobb. Det finns ett stort behov av den specialkompetens som programmet ger. Svensk läkemedelsindustri, kemiska analysföretag och pappersbruk är exempel på arbetsgivare som anställt kemiska biologer de senaste åren. Många tidigare studenter är också konsulter eller arbetar inom olika myndigheter.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Fysik B, Kemi A, Matematik D (Områdesbehörighet A9/9)

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet

581 83 Linköping

Tel: 013-28 10 00
Fax 013-28 28 25


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 55 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: