Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjör i industriell ekonomi

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Linköping
300 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Linköping
Antagningshistorik

Civilingenjör i industriell ekonomi

En examen i industriell ekonomi från Linköpings universitet är ett välkänt kvalitetsbegrepp. Du får en bred matematisk, teknisk och ekonomisk kompetens, med språkkurser som tillval. Det är en perfekt kombination för dig som vill leda utvecklingen av teknikidéer och göra dem affärsmässiga. De två första åren ägnas ungefär halva tiden åt matematik, varvat med grundkurser i ämnen som industriell organisation, hållbar utveckling och mekanik. I mitten av årskurs två väljer du en teknisk inriktning inom bioteknik, datateknik, energiteknik, maskinteknik eller systemteknik. Årskurs tre innehåller i huvudsak teknik- och managementkurser och avslutas med ett kandidatarbete i grupp. Det kan exempelvis handla om att konstruera en robot eller programmera en webbshop. Civilingenjörer i industriell ekonomi blir ofta chefer och ledare efter några år i arbetslivet. Du kan jobba som projektledare, produktchef, affärsutvecklare eller industriell marknadsförare.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtFysik 2, Kemi 1, Matematik 4ellerFysik B, Kemi A, Matematik E(Områdesbehörighet A9/9)

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet

581 83 Linköping

Tel: 013-28 10 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 51 recensioner.
Se alla skolans recensioner