Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjör i energi - miljö - management

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Linköping
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Linköping
Antagningshistorik

Civilingenjör i energi - miljö - management

Programmet ger en gedigen bas i klassiska ingenjörsämnen, som lägger grunden för en nyskapande kompetens som verkligen behövs nu och i framtiden! Med en fördjupad kunskap inom miljö- och energiområdena kan du ta dig an utmaningar kopplade till hållbarhet inom näringsliv och andra organisationer. Management-kopplingen innebär att du också får förmåga och verktyg för att genomföra förändringar som leder till ökad hållbarhet, och att förstå dess konsekvenser i samhället. Du tränar detta under utbildningens gång genom projekt som utförs i nära samarbete med industrin. Med examen från programmet har du alla möjligheter till att bidra till en hållbar utveckling - som energi- eller miljöexpert på stora företag, som miljö- och energikunnig tekniker i industriell utveckling, eller som ledare för företag och organisationer där hållbarhet genomsyrar verksamheten. Eller kanske startar du ett eget företag kring en hållbar produkt eller idé?

Så ansöker du

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Fysik B, Kemi A, Matematik E (Områdesbehörighet A9/9)

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet

581 83 Linköping

Tel: 013-28 10 00
Fax 013-28 28 25