Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjör i elektronikdesign

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Norrköping
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Norrköping
Antagningshistorik

Civilingenjör i elektronikdesign

På Civilingenjörsutbildningen i elektronikdesign i Norrköping lär du dig hur elektroniken fungerar, hur den utvecklas och vad den kan göra - nu och i framtiden. Programmet börjar från grunden med analog och digital elektronik, mikrodatorer och programmering. De teoretiska delarna kombineras med laborationer och projekt, som även ger färdigheter i kommunikation och teamwork. I årskurs fyra och fem finns en mängd valbara kurser och du blir nu mer specialiserad. Exempel på kurser är trådlösa system, solceller och effektelektronik.Utbildningens utformning och studiemiljö skapar en stor sammanhållning mellan årskurserna. Varje år arrangeras arbetsmarknadsdagar med företagsbesök där många studenter erbjuds sommarjobb inom elektronikbranschen. Genom gästföreläsningar och studiebesök ute på företag får du inblick i ditt kommande arbetsliv.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtFysik 2, Kemi 1, Matematik 4ellerFysik B, Kemi A,Matematik E(Områdesbehörighet A9/9)

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet

581 83 Linköping

Tel: 013-28 10 00
Fax 013-28 28 25


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 53 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: