Visa studentum.se som: Mobil

Lärarassistent - yrkesutbildning

Lillsved Idrottsfolkhögskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
1 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2020-08-26 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-05-10
Öppet hus
2020-03-21
Öppet hus
2020-05-09
Lärarassistent

Lärarassistent - yrkesutbildning

1- årig Yrkesutbildning till Lärarassistent

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med barn/ungdomar. Du kommer vara delaktig i att skapa en trygg och stabil skolmiljö samt att ge eleverna goda förutsättningar att lyckas med sina studier.


Att arbeta som lärarassistent

Du arbetar som en brygga mellan elever och pedagogisk personal. Arbetsuppgifterna kan innebära att vara mentor åt vissa elever och hjälpa dem såväl i sitt lärande som socialt. Du stöttar och coachar dem individuellt i studierna, på raster och i andra skolaktiviteter. Det kan också innebära kommunikation med vårdnadshavare, skolhälsovård, socialtjänst m.m. Lärarassistenten kan också tillsammans med läraren lägga fram ett stödjande arbete för att möta elever med funktionsvariationer. I den mer administrativa delen av kommer du att stödja läraren i frånvarorapportering, producera informationsmaterial, ta fram anpassat studiematerial, boka utvecklingssamtal, organisera klassaktiviteter m.m. De varierande arbetsuppgifterna gör arbetet omväxlande och givande men ställer också krav på både kompetens och personliga egenskaper.

Att studera till lärarassistent

Eftersom vår profil är idrott, hälsa och ledarskap så ger utbildningen en bredare kompetens och anställningsbarhet. Utbildningen ger dig teoretiska och praktiska verktyg som gör dig redo att jobba som lärarassistent. En stor del är uppbyggd runt den personliga färdigheten, självkännedom, social kompetens och förmågan att kunna leda och inspirera andra. Detta innebär ett aktivt deltagande från de studerande.

Vi varvar teoretiska och praktiska studier, projektarbeten och temakurser. I utbildningen bjuder vi ofta in grupper med barn och ungdomar till aktiviteter som vi genomför. Vid dessa tillfällen ges möjlighet att organisera, leda och instruera i olika idrotts- och äventyrsaktiviteter. Efter genomförd utbildning ska du ha fått den erfarenhet och kunskap som krävs för att på ett professionellt sätt kunna arbeta som lärarassistent.

Kunskapsinnehåll

De övergripande ämnena är Pedagogik, Metodik, Ledarskap och Kommunikation. Inom dessa ämnen ryms olika delkurser som ger såväl teoretisk kunskap som praktisk kompetens. Se mer under rubriken kursinnehåll här bredvid.


Coachande ledarskap

En viktig del i lärarassistentens arbete är att leda och coacha andra. Vi lägger stor
vikt på mötet med individer och grupper. Grunden i detta är kunskap om människors beteende, vilket vi jobbar med inom flera olika ämnen i utbildningen. Fokus ligger på ett aktivt ledarskap där du ständigt utvecklar din ledarroll.


Ett år på Lillsved

Att läsa på Lillsved ger dig inte bara en
yrkesutbildning. Du utvecklas även socialt och på det personliga planet. Du kommer att vara fylld av nya erfarenheter, kunskaper, kompetenser och få vänner för livet.

Så ansöker du

VEM KAN SÖKA?
Du ska fylla 18 år senast under antagningsåret. Du ska ha allmän högskolebehörighet. Du har ett stort intresse för idrott, hälsa och ledarskap. Utbildningen ger företräde åt sökande med erfarenhet av ledarskap inom idrott eller annan verksamhet.

ANSÖKAN
Du måste lämna in godkänt utdrag ur belastningsregistret för att kunna deltaga i praktiken som ingår i kursen. Ansökan görs via skolans hemsida. 

Kursinnehåll

- Idrottsmetodik
- Idrottspedagogik
- Psykologi
- Friluftsliv
- Äventyrspedagogik
- Kommunikation
- Ledarskap
- Humanbiologi
- Aktiviteter för barn och ungdomar
- Sportlovsaktiviteter
- Simlärare
- Teambuilding
- Funktionsvariationer
- Skolans organisation
- Administration
- Praktik
- Instruktörsutbildning - HLR
- Skidinstruktör - utförsåkning

Examen & Intyg

Intyg

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsved IdrottsfolkhögskolanLillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsved Idrottsfolkhögskola vill i sin verksamhet utveckla människans fysiska, psykiska, sociala och kulturella välbefinnande. På det sättet vill skolan bidra till en högre livskvalitet. Lillsved Idrottsfolkhögskola betonar särskilt kroppsrörelsens betydelse för hälsan.  Lillsved Idrottsfolkhögskola ligger på en udde av Värmdölandet....


Läs mer om Lillsved Idrottsfolkhögskolan och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Välkommen på öppet hus

Snart är det dags för öppet hus på Lillsved. Lärare och studerande står redo hela dagen för att visa och berätta om skolan och svara på alla era frågor.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-03-21    Tid:   10:00 - 15:00

Välkommen på öppet hus på Lillsveds idrottsfolkhögskola

Den 9 maj välkomnar vi dig till öppet hus på Lillsveds idrottsfolkhögskola. Då finns studerande och lärare på plats för att visa och berätta om skolan samt svara på alla dina frågor. Samtidigt har vi en stor aktivitetsdag med många besökare.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-05-09    Tid:   10:00 - 15:00

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lärarassistent - yrkesutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Kursinnehåll

- Idrottsmetodik
- Idrottspedagogik
- Psykologi
- Friluftsliv
- Äventyrspedagogik
- Kommunikation
- Ledarskap
- Humanbiologi
- Aktiviteter för barn och ungdomar
- Sportlovsaktiviteter
- Simlärare
- Teambuilding
- Funktionsvariationer
- Skolans organisation
- Administration
- Praktik
- Instruktörsutbildning - HLR
- Skidinstruktör - utförsåkning

Beställ information

För att få mer information om Lärarassistent - yrkesutbildning via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 50 recensioner.
Se alla skolans recensioner