Visa studentum.se som: Mobil

Högre utbildning skidlärare - yrkesutbildning

Lillsved Idrottsfolkhögskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-26 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-05-10
Öppet hus
2020-03-21
Öppet hus
2020-05-09

Högre utbildning skidlärare - yrkesutbildning

Läs till skidlärare -
Bli framtidens snösportledare 1-årig yrkesutbildning!

Skidteknik och mekanik, snö och lavinkunskap, turism och service samt försäljning. Eller vad sägs om ledarskap, pedagogik, metodik, kommunikation eller prestationspsykologi? Detta är en del av Lillsved Idrottsfolkhögskolans utbildning till skidlärare/snösportledare – perfekt för dig som brinner för snösport!

I samarbete med Svenska skidlärarföreningen

Utbildningen bedrivs i samarbete med Svenska skidlärarföreningen och har som mål att ge dig IVSI status. Du har efter utbildningen titeln skidlärare och kunskapen att arbeta med skidåkare på alla färdighetsnivåer. Målet är även att du ska kunna utbilda dig vidare till arbetsledare, utbildare, clinicinstruktör, examinator och utvecklare av svensk skidskola för framtiden, om du vill det.

Praktisera som skidlärare på en skidskola

Utbildningen till snösportledare på Lillsved innehåller både teori och praktik där du praktiserar på en skidskola/ sportservice. Dessutom ingår en HLR-instruktörskurs, entreprenörskurs och ledarskapskurser där du får fördjupade kunskaper i äventyrspedagogik, kajak & MTB. Saknar du högskolebehörighet har du även möjlighet att komplettera dina kärnämnen.

Du kommer att få förutsättning att vara väl förberedd för att genomgå Svensk skidlärarexamen och vidare mot ISIA status (International Ski Instructors Association).

Lärare på utbildningen är namnkunniga utbildare från snösportbranschen (Sv. Demoteamet) och pedagoger på Lillsved IFHS. Kursföreståndare Peter ”Pepe” Lagerström har 30 års erfarenhet som utbildare i snösportbranchen, har svensk och amerikansk skidlärarexamen, och är fd medlem i Sv. Demoteamet.

Kursinnehåll

KURSINNEHÅLL TEORI
- Skidteknik & mekanik
- Snö och lavinkunskap
- Service, Turism & värdskap
- Ledarskap
- Pedagogik
- Metodik
- Kommunikation
- Prestationspsykologi
- Funktionell anatomi & rörelselära
- Fysiologi & träningslära

PRAKTISKA DELKURSER
- Level 2 & 3 SSLF (motsvarande Steg 3 & 4)
- Entrepenörskap
- HLR - instruktör
- Praktiskt ledarskap
- Äventyrspedagogik
- Vandring

För mer information om kursinnehållet, ta kontakt med Lillsved idrottsfolkhögskolan här.

Ansökan och behörighet

VEM KAN SÖKA?
Vi söker dig som har gått motsvarande 2:a utbildningsnivån hos SSLF, Främjandet, SLAO eller SSF (Satu 2) och har minst en säsongs arbetserfarenhet i skidskola eller som tränare inom alpin skidåkning. Rekommendation från skidskolechef eller motsvarande är meriterande. Medlemskap i SSLF.

Ansökan görs på Lillsved Idrottsfolkhögskolas hemsida. Frågor gällande ansökan eller behörighetskrav riktas även dit. Du kan fylla i en intresseanmälan här.

Examen, diplom m.m.

Efter fullgjord och godkänd utbildning erhåller du IVSI status.

Du kommer att bli väl förberedd för att genomgå Svensk skidlärarexamen och vidare mot ISIA status (International Ski Instructors Association).

Kostnader

Utbildning berättigar till studiemedel (gymnasial nivå). Undervisningen är kostnadsfri men du betalar själv för arbetsmaterial, kurslitteratur, resor, liftkort och egen utrustning samt mat och ev. boende på Lillsveds internat.

Lillsved Idrottsfolkhögskolan Facebook

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsved IdrottsfolkhögskolanLillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsved Idrottsfolkhögskola vill i sin verksamhet utveckla människans fysiska, psykiska, sociala och kulturella välbefinnande. På det sättet vill skolan bidra till en högre livskvalitet. Lillsved Idrottsfolkhögskola betonar särskilt kroppsrörelsens betydelse för hälsan.  Lillsved Idrottsfolkhögskola ligger på en udde av Värmdölandet....


Läs mer om Lillsved Idrottsfolkhögskolan och visa alla utbildningar.

Ortbeskrivning

Öppet hus

Välkommen på öppet hus

Snart är det dags för öppet hus på Lillsved. Lärare och studerande står redo hela dagen för att visa och berätta om skolan och svara på alla era frågor.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-03-21    Tid:   10:00 - 15:00

Välkommen på öppet hus på Lillsveds idrottsfolkhögskola

Den 9 maj välkomnar vi dig till öppet hus på Lillsveds idrottsfolkhögskola. Då finns studerande och lärare på plats för att visa och berätta om skolan samt svara på alla dina frågor. Samtidigt har vi en stor aktivitetsdag med många besökare.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-05-09    Tid:   10:00 - 15:00

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Högre utbildning skidlärare - yrkesutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Hugo Elvingsson
(5)
Under detta året fick jag nä ger med kunskap om skidåkningen, men det viktigaste av allt är dem vänner och kontakter jag fått. Ovärderligt!
Filip Andersson
(5)
Det var otroligt lärorikt för mig att studera och bo på en folkhögskola. Utöver det fick jag med mig massvis med kunskap, idéer från andra och erfarenhet som sen har hjälpt mig att utvecklas till en bättre skidlärare men även som person. Jag hade otroligt roligt under min tid på Lillsved och har nu vänner i skidorter över hela landet (Sverige ...
Visa mer
Erika
(5)
Hade inga direkta förväntningar på utbildningen men oj vad kul jag har haft. Och så mycket jag har lärt mig, både om mig själv och inom yrket. Är inte den som gillar att gå i skolan men om alla skolor var som den här med samma typ av upplägg på utbildningen. Då hade jag sökt fler utbildningar och pluggat så mycket mer. Dessutom får man vänn...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Högre utbildning skidlärare - yrkesutbildning via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 66 recensioner.
Se alla skolans recensioner