Visa studentum.se som: Mobil

Dynamisk Pedagogik - Ledarskap som konst (sommarkurs)

Lillsved Idrottsfolkhögskolan
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
5 dagar
Heltid
Icke studiemedelsberättigad

Dynamisk Pedagogik - Ledarskap som konst (sommarkurs)

Läs Dynamisk Pedagogik på Lillsved

Dynamisk Pedagogik–
Insikt och Utsikt i en människas liv

Ledarskap kan ses som en balansakt i mötet mellan sig själv och andra. För att förstå andra måste man börja med sig själv, men det räcker inte med inåtvänd insikt. Vi formas som människor i mötet med andra och omgivningen. Dessa möten hjälper oss att också få utsikt. I den här kursen utvecklas din förståelse för hur du bearbetar inre och yttre konflikter i relation till ledarskap i mötet med dig själv och din omvärld. Vi arbetar med konstnärliga uttrycksformer – rörelse, drama, bild, form och text som pedagogiska verktyg. Kursen möjliggör nya insikter och utsikter samt mod att tänka kreativt inom yrkesliv och privatliv. Kursen är upplevelsebaserad.

Vad är Dynamisk Pedagogik?

Den dynamiska pedagogiken tog form under 60-talet. Till en början gavs kurser på Kordainstitutet i Stockholm och under de senaste åren vid Stockholms universitet och sommarkurser på Lillsveds folkhögskola.

Den övergripande målsättningen för Dynamisk Pedagogik är att människor ska få ökad tillgång till sina egna resurser och fungera bättre i mellanmänskliga sammanhang.

Den dynamiska pedagogiken bygger på en kunskapssyn som startar i ett lyhört lyssnade till sig själv och andra. Deltagarna ges härmed beredskap att kunna möta omvärlden och sina medmänniskor med omdöme och känslighet i en ständigt pågående förändrings-, utvecklings- och lärandeprocess. Den dynamiska pedagogiken främjar ett helhetstänkande där tanke, känsla och handling integreras.

Den tillit som kan skapas genom mellanmänskliga möten är en viktig aspekt i lärande. För ledaren i Dynamisk Pedagogik är det därför väsentligt att stödja dialog och samspel.

Så ansöker du

Du som söker bör ha ett intresse för personlig utveckling inom pedagogik och ledarskap.

Kontakta skolan för att ansöka. 

Kostnader

Kostnad alternativ 1: 3865 kr för helpension inkl. bekräftelseavgift.

Kostnad alternativ 2: 1885 kr för externat dvs endast kost och bekräftelseavgift.

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsved IdrottsfolkhögskolanLillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsved Idrottsfolkhögskola vill i sin verksamhet utveckla människans fysiska, psykiska, sociala och kulturella välbefinnande. På det sättet vill skolan bidra till en högre livskvalitet. Lillsved Idrottsfolkhögskola betonar särskilt kroppsrörelsens betydelse för hälsan.  Lillsved Idrottsfolkhögskola ligger på en udde av Värmdölandet....


Läs mer om Lillsved Idrottsfolkhögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dynamisk Pedagogik - Ledarskap som konst (sommarkurs)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Beställ information

För att få mer information om Dynamisk Pedagogik - Ledarskap som konst (sommarkurs) via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 50 recensioner.
Se alla skolans recensioner