Visa studentum.se som: Mobil

Diplomerad Tolvstegsterapeut

Lifecap AB
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Norrtälje
2 år
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
26 050 SEK inkl. moms

Videoreportage

Diplomerad Tolvstegsterapeut

Efterfrågan på välutbildade tolvstegsterapeuter ökar inom olika slag av behandlingsverksamheter. Utbildningen ger Dig möjlighet att komplettera, vidga och fördjupa dina kunskaper och färdigheter för att hantera missbruks-, medberoende- och beroendeproblem.

För mer information om Diplomerad Tolvstegsterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med eller har som avsikt att arbeta med problem som berör missbruk och  beroende av olika slag samt medberoende. Merparten av dem som gått utbildning till 12-stegsterapeuter arbetar med missbruksbehandling eller som enskilda terapeuter med kunder som har en bakgrund som vuxna barn till missbrukare, beroendepersoner eller som vuxit upp i dysfunktionella miljöer av annat slag, så kallade vuxna barn. Arbetssättet, som i grunden är kognitivt, passar in i flertalet sammanhang och kan även med fördel användas för att stötta personersom fastnat i någon typ av medberoende.

Ansökan sker genom ett kartläggnings- och intervjuförfarande. Lifecap har inga krav på formella meriter. Vi ser de perosnliga bakgrunderna som en tillgång och använder en rad olika kartläggningsformulär för att se över lämpligheten för yrket. Egen erfarehent av medberoende, som vuxet ban eller som tillfrisknande från ett eget beroende är meriterande. Vi ser dock att den sökande behöver ha levt nykter i minst två år innan vi kan ta in till utbildningen. Detta för att det rör sig om en processorienterad utbildning och det kan dra igång känslomässiga reaktioner som gör att det är viktigt att deltagarna är stabila i sin nykterhet om de har ett förflutet med alkohol eller droger.

Grundutbildning

Samtliga utbildningslinjer innehåller ett gemensamt basår. Under detta år läser du in en rad grundläggande teorier som t ex förklaringsmodeller, variabellära, baskunskaper om gruppdynamik, beroende m.m. Därefter läser du linjevis. Utbildningen är processinriktad och upplevelsebaserad, teori varvas med praktik i grupp och enskilt. Gruppterapi ingår i utbildningen. Du genomför själv dina litteraturstudier mellan varje internatträff. Under internaten genomförs gruppuppgifter och vissa enskilda uppgifter.

Upplägg

Terminsplan
Första året av utbildningen genomförs på internat onsdag - söndag, vid två tillfällen per termin. Därtill kommer tid för litteraturstudier. Utbildningen bör bedrivas parallellt med arbete eller praktik. Merparten av våra kursdeltagare sköter ett heltidsarbete parallellt med studierna. En förutsättning för detta är dock att det finns möjlighet att ta ledigt för att delta på internatträffarna, då dessa är obligatoriska.

Praktik
Praktik är obligatorisk och genomförs som elevbehandling parallellt med utbildningen.

Utbildningens upplägg

Lärare med stor kunskap inom området! 

Tolvstegsterapeut

Madeleine Swartz är lärare på coach-, beroende och medberoendeutbildningarna. Hon har skrivit boken "Res dig! Läk ditt medberoende" i samarbete med sina döttrar och hon betraktas som en av Sveriges ledande på området medberoende. Madeleine har varit med i SvT Nyhetsmorgon och är aktuell som sakkunnig i Sanna Lundells och Ann Söderlunds medberoendepodd.

Utbildningens innehåll

 • Beroendelära

 • Medberoendekunskap

 • Beroendediagnostik

 • Individuell behandlingsplanering och behandling

 • Att arbeta med de tolv stegen i program

 • Metoder och tekniker i tolvstegsbehandling

 • Utbildning i programmanual

 • Gruppprogram

 • Återfallsprevention

 • Anhörig- och medberoende program

 • Matchningsprogram

Examen & Intyg

Examensdiplom Diplomerad Tolvstegsterapeut

Kostnader

För privatbetalande: 28 800 kr. inkl moms per termin
För företag: 28 800 kr. exkl. moms per termin

Kost och logi ingår under basåret. Om år två genomförs utomlands kan det vara så att flygresa och logi ingår meddan kursdeltagaren betalar kost själv. Vi rådgör vanligtvis med kursdeltagarna innan vi beslutar om utbildningsplas för år tvä.
Terminsavgiften betalas månadsvis eller terminsvis. Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

HUMAN FINAS gör det möjligt för dig att dela upp kostnaderna för din terapeututbildning. Lifecap har ett avtal med Human Finans som inriktar sig på att underlätta finansieringen för människor som vill satsa på utbildningar inom Hälsoområdet.

Lifecap AB

Lifecap AB

Lifecap

Lifecap erbjuder möjligheter till personligt växande. Vi har valt ut ett antal  platser dit du kan komma för att utbilda dig, studera dig själv, dina värderingar, attityder och beteenden.  Lifecaps coach- och terapeututbildningar är vår bas. Dessutom utgör Lifecaps hemsida...


Läs mer om Lifecap AB och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Tolvstegsterapeut

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lifecap AB

Tulka 1745
76049 Herräng

Tel: 08-545 959 40
www.lifecap.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner.

Gunnar
(5)
En gedigen utbildning för dem som vill ha en förändring på djupet. Ett optimalt handlingsprogram för den som är villig att genomgå de 12 stegen.
Lena
(5)
Insikter om vart mina rötter har tagit mig i beteende, insikter och förändring. Fantastiska redskap/verktyg att ge vidare.
Linnéa
(5)
Kompetenta lärare, mycket processer & speglingar, bra, informativ kurslitteratur, bra kursplan
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Tolvstegsterapeut från Lifecap AB, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,9)
Baseras på 46 recensioner.
Se alla skolans recensioner