Visa studentum.se som: Mobil

Diplomerad Relationsterapeut

Lifecap AB
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Norrtälje
3 år
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
26 050 SEK inkl. moms

Videoreportage

Diplomerad Relationsterapeut

Relationsterapeut 

Under en livstid har vi tusentals och olika typer av relationer. Relationer kan vara djupa eller ytliga. Det kan röra sig om alltifrån relationer med familjemedlemmar, en intim partner, arbetsgivare/chefer, arbetskamrater, anställda inom myndigheter, skolor och institutioner, intresseföreningar, till en ytlig relation med kassörskan i närmsta matbutik.

Under 2000-talet har alltfler kontakter gått ifrån att ske genom personliga möten och telefonsamtal till skriftliga meddelanden via t.ex. sms och email. Människor mår bra av att han personliga kontakter med andra människor. Vi växer genom möten när vi väljer att ta ansvar för vår egen del i kommunikationen.

Majoriteten av mellanmänskliga konflikter uppstår på grund av missförstånd. En relationsterapeut har ett intresse av kommunikation och av att bistå med vägledande samtal och kognitiv coaching när kommunikationen människor emellan hamnat i en återvändsgränd eller blivit destruktiv. Relationsterapeuten har kunskap om att merparten av konflikter har sin grund i rådsla och i att vi automatiskt kopplar händelser i nuet till sådant som har inträffat i vår tidiga historia. En relationsterapeut bistår klienten med att se mönster och att förstå sina egna rädslor och bevekelsegrunder på ett sätt som gynnar positiv förändring. En relationsterapeut besitter kunskap om att vår abslout viktigaste relation är den vi har till oss sjävla och att vi använder människor i vår omgivning för att spegla vår egen uppfattninga om oss själva och det egna värdet. Det här gör att det är fullt möjligt att ta hjälp av en relationsterapeut även för en person som lever singel eller för en person lom lever i ett nära förhållande till någon, men som är ensam om att tycka att det finns problem som behöver lösas.

För mer information om Diplomerad Relationsterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Utbildningen till relationsterapeut vänder sig till dig som är intresserad av mellanmänsklig
kommunikation och konfliktlösning.

Diplomerad Relationsterapeut - Innehåll

De första två terminerna i utbildningen utgörs av ett basår som är gemensamt för samtliga Lifecaps terapeututbildningar och som berättigar dig till titeln Diplomerad Kognitiv Coach.

Ordningen på nästkommande fyra terminer kan variera, men två terminer utgörs av det fördjupningsblock som samtalsterapeuterna läser. Här ingår fyra stora huvudområden: Relation, kommunikation, konflikt och sexualitet. När de fyra områdena studeras, går vi igenom en rad olika teorier, så som anknytningsteorier, professionella förhållningssätt samt olika processorienterade övningar kopplade till teorierna. Två terminer utgörs av en kombination av utbildning i energiterapi och beroendeproblematik.

I relationsterapeutens verktygslåda ingår även en rad tekniker som kan användas som komplement till samtalet, t.ex. vägledda meditationer, en typ av enklare familjekonstellationer coh strukturerande djupgående kartläggning.

Utbildningsinnehåll

Utbildningen är processinriktad och upplevelsebaserad, teori varvas med praktik i grupp och enskilt. Gruppterapi ingår i utbildningen. Du genomför själv dina litteraturstudier mellan varje internatträff. Under internaten genomförs gruppuppgifter och vissa enskilda uppgifter.

Lärare med stor kunskap inom området.

Diplomerad Relationsterapeut

Gaya Pienitzka (höger) grundade ISO-certifierade Lifecap år 2000. Hon är programledare i "Fånga ditt liv". Gaya har skrivit en rad böcker och är även lärare på Coach-, Samtals-, Relations- och Energi/hypnosterapeututbildningarna.  På bilden även Anica Olsson (till vänster),  Dipl. 12-segsterapeut och Åsa Nilsson (mitten) Dipl. Energi-/hypnosterapeut, Leg. Sjuksköterska, även de lärare på Lifecap.

Examen & Intyg

Examensdiplom till "Diplomerad Relationsterapeut" utdelas vid fullgjord utbildning och betalning.

Kostnader

För privatbetalande: 28 800 kr. inkl moms per termin
För företag: 28 800 kr. exkl. moms per termin

Kost och logi under utbildningens första år ingår i terminsavgiften. Under påbyggnadsåren kan det ibland vara så att logi och flygresor till träffar som förlagts utomlands ingår, medan kost bekostas av kursdeltagarna själva. Kontrakt skrivs endast för ett år i taget.


Terminsavgiften betalas månadsvis eller terminsvis. Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Kostnader för litteratur tillkommer.

Lifecap AB

Lifecap AB

Lifecap

Lifecap erbjuder möjligheter till personligt växande. Vi har valt ut ett antal  platser dit du kan komma för att utbilda dig, studera dig själv, dina värderingar, attityder och beteenden.  Lifecaps coach- och terapeututbildningar är vår bas. Dessutom utgör Lifecaps hemsida...


Läs mer om Lifecap AB och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Relationsterapeut

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lifecap AB

Tulka 1745
76049 Herräng

Tel: 08-545 959 40
www.lifecap.se

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Relationsterapeut från Lifecap AB, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,9)
Baseras på 46 recensioner.
Se alla skolans recensioner