Undersköterska med specialistkompetens inom anestesi, operation och intensivvård

Lernia Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Malmö
1 år
Heltid, distans
CSN-berättigad
Distans med träffar
Startdatum: augusti 2023 - Malmö

Videoreportage

Om utbildningen

Specialisera dig som undersköterska

Är du utbildad undersköterska med arbetslivserfarenhet som vill specialisera dig mot anestesi, operation och intensivvård? Är du på jakt efter en efterfrågad specialistkunskap så att du kan ta dig vidare i karriären?

Om utbildningen

Det här är en utbildning för dig som vill ha möjlighet att fortsätta jobba under dina studier. För att kunna bli antagen till utbildningen krävs det att du är undersköterska sedan innan och att du nu vill specialisera dig mot vård inom anestesi, operation och intensivvård. Utbildningen pågår under ca 1 år och har en studietakt på 100% och den är på distans. Det innebär att du kan studera var och när du vill förutsatt att du kan medverka vid de obligatoriska moment som finns.

Under utbildningen kommer du att lära dig mer om anatomi, fysiologi, patofysiologi och farmakologi inom relevanta områden samt om vårdhygien inom nyss nämnda områden. Eftersom utbildningen riktar sig mot en specialisering inom ofta akuta vårdärenden gäller det att du kan hantera och analysera komplexa företeelser, frågeställningar och situationer. 

Utbildningens upplägg

Distansstudier innehåller en mix av  självstudiematerial , föreläsningar, grupparbeten, olika examinationsmoment och individuell handledning. 

Utgår från Lernias lärportal

Utbildningen utgår från Lernias lärportal där kursen finns i digital form med exempelvis: övningsuppgifter, självrättande övningsprov, utbildningsmaterial, inspelade föreläsningar, länkar m.m. 

Via Lärportalen har du möjlighet att kontakta andra studerande i kursen för att diskutera frågor och samarbeta för att lösa uppgifter, kontakta lärare för frågor samt lämna in uppgifter för rättning och bedömning. 

Digitala och webbaserade mötesrum

Vi använder oss av digitala mötesrum som är webbaserade . För att kunna medverka på våra digitala föreläsningar och möten rekommenderar vi att man har en dator med god internetuppkoppling samt ett headset för bästa ljudkvalitet för alla närvarande. Schemalagt grupparbete på distans via dator förekommer, i så fall under dagtid och ca 10-15 timmar/vecka.

Platsträffar varje termin

Varje termin träffas utbildare och studerande på plats i Malmö. Under platsträffarna genomförs ofta närvarokrävande moment som innefattar delar av betygsgrundande uppgifter och du som studerande får själv står för resa, mat, boende och omkostnader vid dessa träffar. Utbildningen har totalt 8 st samlingsdagar. Varje träff är oftast 1-3 dagar i följd.

Utbildning på svenska och ibland engelska 

Utbildningen bedrivs på svenska men det förekommer kurslitteratur på engelska. 

För mer information om Undersköterska med specialistkompetens inom anestesi, operation och intensivvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:


1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Utöver detta kräver vissa utbildningar särskilda förkunskaper och/eller villkor. Se nedan vad som gäller för just denna utbildning.

Godkända betyg i följande gymnasiekurser eller motsvarande:

  • Anatomi & fysiologi 1 eller Medicin 1
  • Psykologi 1
  • Omvårdnad 1 och Social omsorg 1 eller Vård och omsorgsarbete 1
  • Omvårdnad 2 och Social omsorg 2 eller Vård och omsorgsarbete 2

Och:

Minst 1 års heltid dokumenterad yrkeslivserfarenhet som undersköterska inom primärvård eller sjukhus.

Samarbetsföretag

Utbildningen genomförs i samverkan med Region Norrbotten, Region Kalmar, Region Jönköping, Region Blekinge, Region Skåne, Region Värmland, Carlanderska

Distansstudier

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. En heltidsutbildning motsvarar en heltidstjänst (40 timmar/vecka). Det gäller att ha självdisciplin och att du är tillgänglig och uppdaterad på aktuella datum för ev grupparbeten, uppgifter och så vidare.

Du behöver se till att frigöra tid och planera noga för dina studier så att du hittar en bra struktur och balans som fungerar för dig och din sociala situation. 

LIA

Utbildningen har ett tydligt fokus på yrkesrollen. Under utbildningens LIA-perioder (praktik) omsätter du dina teoretiska kunskaper ute på ett företag.

Du som studerande har tydliga mål som ska genomföras under LIA-praktiken. Detta ger dig ännu fler möjligheter att lära dig och fördjupa dina teoretiska kunskaper och prova praktiskt. Viktigt att tänka på är att man under sin LIA period följer företagets arbetstider. Om du väljer att ha arbete vid sidan av studierna kom då ihåg att ta ledigt under LIA-perioden, så du har möjlighet att genomföra din LIA.

LIA ger dessutom möjligheter till stora nätverk och kontaktvägar som kan leda till arbete efter utbildningen.

Framtida yrkesroll

Efter utbildningen kan du jobba som specialistundersköterska med inriktning anestesi, operation och intensivvård.

Du kommer att kunna hantera och analysera komplexa företeelser, frågeställningar och situationer, arbeta utifrån ett vårdhygieniskt förhållningssätt och kunna arbeta inom verksamheter som ställer stora krav på självständighet och forsknings- och utvecklingsarbete.

Du kommer att ha fått fördjupad förståelse för sambandet mellan vetenskap och beprövad erfarenhet och sambandets betydelse av yrkesutövningen, att självständigt och i samverkan med sjuksköterska, patient och närstående identifiera behov och omvårdnadsåtgärder samt att med en helhetssyn kunna göra åtgärdsbedömningar utifrån relevanta vetenskapliga, samhälleliga och etiska aspekter med särskilt beaktande av de mänskliga rättigheterna.

Yrkesroller

  • Specialistundersköterska
  • Undersköterska med specialistutbildning inom anestesi, operation och intensivvård
  • Undersköterska, sjukvård

Lernia Yrkeshögskola

Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT  Teknik, Industri & Tillverkning  Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom...


Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska med specialistkompetens inom anestesi, operation och intensivvård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lernia Yrkeshögskola

Fredsborgsgatan 24
117 43 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Undersköterska med specialistkompetens inom anestesi, operation och intensivvård från Lernia Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: