Visa studentum.se som: Mobil

Byggnadsplåtslagare, Stockholm Liljeholmen

Lernia Komvux
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Stockholm
72 veckor
Kommande starter
Stockholm
2020-03-16 
2020-08-03 
2020-10-12 

Byggnadsplåtslagare, Stockholm Liljeholmen

Vår utbildning till byggnadsplåtslagare ger dig stora möjligheter till jobb. Vi jobbar nära byggbranschen och du får en utbildning som följer branschens krav. Efter färdig utbildning får du den kompetens som krävs för att få en anställning som byggnadsplåtslagare inom bygg- och anläggningsbranschen.

Om utbildningen

Utbildningen passar dig som är praktiskt lagd och vill ha ett rörligt och spännande jobb. Du gillar att lösa problem samt är händig och kreativ. Utbildningen passar extra bra för dig som inte har tidigare erfarenhet men ett stort intresse av att komma in i branschen.

Utbildningen till byggnadsplåtslagare tar 72 veckor och är på totalt 1800 poäng. Teori varvas med praktiska moment under utbildningen. Du kommer vara ute på praktik (APL) under utbildningen. Praktiken är ett bra tillfälle för dig att visa arbetsgivaren dina kunskaper. Det leder i många fall till jobb efter utbildningen.

För vem

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

I vissa kommuner är det möjligt att kombinera gymnasial vuxenutbildning och SFI. Mer information kan du få hos din hemkommun. 

För vem

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan. 

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

För vem

Det kostar inget att gå en vuxenutbildning på Lernia. Du betalar själv för litteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder. Du har möjlighet att söka CSN-medel för utbildningen.

Efter utbildningen

Utbildningen passar dig som är praktiskt lagd och vill ha ett rörligt och spännande jobb. Du gillar att lösa problem och är händig och kreativ. Ett perfektivt val för dig som inte har någon tidigare erfarenhet men ett stort intresse av att komma in i branschen.

För mer information om Byggnadsplåtslagare, Stockholm Liljeholmen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lernia Facebook

Lernia Komvux

Lernia Komvux

På Lernia arbetar vi med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Hos oss kan du utbilda dig till ett nytt yrke, komplettera och validera tidigare studier eller fördjupa dina kunskaper inom ett...


Läs mer om Lernia Komvux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

För att beställa hem mer information, fyll i uppgifterna nedan. Specificera gärna vilken ort du vill studera på.

Hitta till utbildaren

Lernia Komvux

Instrumentvägen 31
126 53 Hägersten


Beställ information

För att beställa hem mer information, fyll i uppgifterna nedan. Specificera gärna vilken ort du vill studera på.

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner