Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Bournemouth
5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska

Kiropraktorutbildning

Kiropraktorutbildning i Bournemouth

Den femåriga Kiropraktorutbildningen består av två delar. Den första delen utgörs av teoretiska ämnen, såsom anatomi, fysiologi, biokemi och biomekanik. Den andra delen utgörs av såväl teoretiska som praktiska ämnen, t.ex. neurologi, ortopedi, patologi, diagnostik samt kiropraktiska teorier och behandlingsmetoder. Den senare delen syftar till att integrera teoretiska och praktiska ämnen. Mot slutet av utbildningen ingår praktisk tjänstgöring i form av patientbehandlingar. Detta sker under handledning på skolornas kliniker.

En legitimerad kiropraktor som är medlem i LKR har en femårig akademisk utbildning bakom sig. Han/hon är specialiserad på analys av funktionsstörningar i kroppens rörelseapparat. Funktionsstörningarna man koncentrerar sig på, framför allt i ryggradens leder, påverkar nervsystemet och därmed också hälsan. Vid varje förstagångskonsultation ställs dessutom en medicinsk diagnos för att kunna ge en trygg och säker vård. Denna diagnos baseras på en neurologisk, ortopedisk och allmänmedicinsk undersökning.

För mer information om Kiropraktorutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För antagning till år 1: Avgångsbetyg från gymnasiet med genomsnittligt betyg VG eller B, inklusive biologi och ett annat av följande ämnen; matematik, fysik, kemi och biologi eller motsvarande komplettering på Komvux

För antagning till år 0: Avgångsbetyg från gymnasiet med genomsnittligt betyg G eller C.

Att arbeta som Kiropraktor

Legitimerade kiropraktorer i Sverige praktiserar i allmänhet i privat klinik. På senare år har företagshälsovård, vårdcentraler och privata gruppmottagningar visat ett ökat intresse för kiropraktik. Samtidigt har flera viktiga forskningsrapporter befäst värdet av kiropraktisk behandling.

Examen & Intyg

Utbildningen vid AECC är också femårig med statlig examinationsrätt för Master of Chiropractic (MChiro), vilket motsvarar en fil. mag.

Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation

Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation

Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation

Akademisk utbildning till kiropraktor - ett framtidsyrke En legitimerad kiropraktor undersöker, diagnostiserar, förebygger och behandlar smärta och nedsatt funktion i rörelseapparaten med särskilt fokus på ryggradsrelaterade besvär. Kiropraktorutbildningen är vanligen fem år och uppbyggd av två delar. Utbildningens längd och...


Läs mer om Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kiropraktorutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation

Rådmansgatan 40
Stockholm


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Kiropraktorutbildning från Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla skolans recensioner