Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

LKRLegitimerade Kiropraktorers Riksorganisation

Akademisk utbildning till kiropraktor - ett framtidsyrke

En legitimerad kiropraktor undersöker, diagnostiserar, förebygger och behandlar smärta och nedsatt funktion i rörelseapparaten med särskilt fokus på ryggradsrelaterade besvär.

Hur utbildar jag mig till kiropraktor?

Kiropraktorutbildningen är vanligen fem år och uppbyggd av två delar. Utbildningens längd och innehåll kan i viss mån variera beroende på var du studerar.

De tre första åren består av grundvetenskapliga ämnen, såsom anatomi, fysiologi, biokemi och biomekanik. Den andra delen utgörs av fördjupning inom patologi, neurologi, ortopedi, radiologi, diagnostik samt kiropraktiska teorier och behandlingsmetoder. Mot slutet av utbildningen ingår praktisk tjänstgöring i form av patientbehandlingar under handledning på lärosätets klinik.

För svensk legitimation krävs efter utbildningen nio månader praktiktjänstgöring på en kiropraktormottagning under handledning, vilken är avlönad, samt tre månader praktisk tjänstgöring på sjukhus eller vårdcentral i Sverige.

Utbildning som ger högskolepoäng

Den mest närbelägna akademiska utbildningen till kiropraktor, som ger dig högskolepoäng och en magister/masterexamen samt forskarbehörighet finns i Danmark och Storbritannien. Den danska kiropraktorutbildningen är en av få avgiftsfria universitetsutbildningar till kiropraktor.

Blir del av internationellt nätverk

LKR är medlemsorganisation i den europeiska kiropraktorunionen, ECU, och i den kiropraktiska världsfederationen, WFC. WFC är i sin tur medlem i Världshälsoorganisationen, WHO, och dess organ för medicinsk vetenskap.

Det betyder att medlemmarna i LKR har en gedigen kiropraktorutbildning och tillgång till ett omfattande internationellt kontaktnät av vidareutbildningar och forskning.


För mer information om Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Universitets- & högskoleutbildning
Vård / Omsorg
Kiropraktor / Naprapat / Osteopat Utbildningsform Längd Ort
Kiropraktorutbildning Klassrum Bournemouth
Kiropraktorutbildning Klassrum Odense

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation

Rådmansgatan 40
Stockholm

Tel: 070-6891179
www.lkr.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 7 recensioner.

Sarah
(5)
Studieåren till kiropraktor i Odense har gett mig en fantastisk akademisk grund där utbildningen håller världsklass. Ett stort forskningscenter för muskuloskeletal hälsa på campus håller studenterna uppdaterade och ger inblick i forskningsvärlden. Universitet har fina övningslokaler för den praktiska biten och tillgång till gym/gymnastikhall/sim...
Visa mer
Linnéa
(4)
Om du är intresserad i att läsa till kiropraktor kan jag varmt rekommendera utbildningen Klinisk Biomekanik, på Syddansk Universitet i Odense. Utbildningen håller hög akademisk kvalitet. Det bedrivs en hel del forskning inom fältet på Syddansk Universitet, och det läggs stor vikt vid att studenterna lär sig att förhålla sig till nya rön och h...
Visa mer
Anna
(4)
Kan verkligen rekommendera Kiropraktorutbildningen på Syddansk Universitet. Här ges en bred och gedigen utbildning som håller hög klass, har en tät relation till ett forskningsinstitut i framkant och den mest aktuella forskningen på området och som innehåller tvärfackligt teamarbete med bla. läkare och fysioterapeuter under utbildningens praktis...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information från Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 7 recensioner.