Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna två biobiljetter!

Restaurangutbildning mot Kock/Storhushåll

Lärcenter Falköping
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Falköping
3 terminer
Heltid
CSN-berättigad

Restaurangutbildning mot Kock/Storhushåll

Utbildningen är för dig som vill arbeta som kock inom Restaurang/ storhushåll.

Som kock arbetar du med planering, förberedning o ch tillagning av mat. Som kock kan du exempelvis arbeta vid restauranger, kvarterskrogar, hotellrestauranger, skolkök, storkök eller kök ombord på fartyg. Det praktiska arbetet i ett kök sker ofta under tidspress och det är därför viktigt att man som kock är stresstålig. Arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats men huvuduppgiften för en kock är alltid att planera, förbereda och tillaga mat. I storkök tillagas vanligtvis ett fåtal rätter i stora mängder medan man på en restaurang tillagar enstaka rätter efter gästernas beställning. Bemötande och service är också viktigt då man idag arbetar nära kunden.

En viktig del av kockens arbete är att upprätthålla hygienen och att hantera livsmedel på ett korrekt sätt. Det är ett måste att hålla sin arbetsplats ren och hantera alla livsmedel på ett hygieniskt sätt. Det är viktigt att ha kunskap om ingredienserna i maten och kunna redovisa dem så att gäster som till exempel har en allergi kan göra rätt val från menyn.

Den här branschen passar dig som tycker om att arbeta med händerna, i högt tempo och har en kreativ sida. Mat är även något som berör alla och det är en uppfyllande känsla att kunna ge människor en riktig måltidsupplevelse.

För mer information om Restaurangutbildning mot Kock/Storhushåll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Rekommenderade förkunskaper för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen är kunskaper som motsvarar dessa kurser;

  • SFI-D

Lärcenter Falköping

Yh-utbildning och vuxenutbildning i Falköping

Drömmer du om att ta nästa steg i livet eller karriären? Att lära nytt, lära mer och lära om ger dig den kompetens som behövs för att du ska utvecklas och få ett stimulerande arbete. Lärcenter Falköping erbjuder en kreativ...


Läs mer om Lärcenter Falköping och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Restaurangutbildning mot Kock/Storhushåll

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lärcenter Falköping

52181 Falköping

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Restaurangutbildning mot Kock/Storhushåll från Lärcenter Falköping, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,4)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: