Visa studentum.se som: Mobil

Ledarutbildning för arbetsintegrerande sociala företag - distans

Långholmens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans, Sundbyberg
1 termin
Deltid
CSN-berättigad

Ledarutbildning för arbetsintegrerande sociala företag - distans

Ledarutbildning för arbetsintegrerande sociala företag, distans

Kursen vänder sig till dig som arbetar i en ledande roll i ett arbetsintegrerande socialt företag (ASF) eller till dig som planerar eller vill göra det. Ta chansen att vara med i den enda nationella utbildningen i landet för ledare i ASF. Samtidigt får du ett intressant nätverk och tar del av andras erfarenheter.

Kursen ger dig ett stöd i rollen som operativ ledare och/eller handledare. Den ger dig kunskaper om det arbetsintegrerande sociala företagandets affärsutveckling med tydligt fokus på tre teman som löper parallellt under utbildningen.

  • Ditt personliga ledarskap och utvecklingen av din ledarroll i ett litet företag som präglas av delaktighet, medarbetarnas engagemang och utveckling.
  • Ledarskap som utvecklar företagets rutiner, organisation och kvalitetsarbete inklusive kraven för certifiering.
  • Ledning för affärer och relationer med den offentliga sektorn via offentlig upphandling och IOP. Ledning för affärer med privatpersoner, ideell sektor och privat näringsliv. Det vi kallarden dubbla affärsidéen
För mer information om Ledarutbildning för arbetsintegrerande sociala företag - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Det är en distansutbildning, 50%, med tre kurspass under en termin. De två första passen sker digitalt över Zoom och det sista passet sker på skolan i Sundbyberg, om möjligt. De digitala mötena sker på vardagsförmiddagar och det avslutande mötet sker söndag-tisdag för att säkra att lokalerna tillåter av Folkhälsomyndigheten rekommenderad fysisk distans mellan kursdeltagarna.

Inför all tre kurspassen är det uppgifter och litteraturstudier som ibland löses enskilt och ibland i grupp. Gruppträffar sker via Zoom. Tillgång till och viss vana vid dator är därför nödvändig. Kursledare är Jan Forslund som har mångårig vana av utvecklingsarbete med arbetsintegrerande sociala företag. Till varje pass bjuds också externa föreläsare in – bl. a. erfarna och framgångsrika ledare från ASF i hela landet och externa experter på olika områden.

Kostnader

Dina studier sker på halvtid och uppfyller CSN krav för halvtidsstudier.

Antagning är giltig när en materialavgift om 750 kronor är inbetalad till skolan. I avgiften ingår bl. a. viss kurslitteratur.

Kost och logi ingårintei kursen.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning får varje deltagare ett diplom med kursmomenten redovisade vid minst 80 % närvaro och om uppgifterna är fullgjorda. 

Långholmens Folkhögskola Facebook

Långholmens Folkhögskola

Vår skola är en mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter

Efter ca 30 år på Långholmen flyttade skolan våren 2017 till nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler i centrala Sundbyberg. Vår ”skolgård” är den vackra Marabouparken och vi är också grannar med Marabouparkens Konsthall. Vi har gjort oss kända som en...


Läs mer om Långholmens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ledarutbildning för arbetsintegrerande sociala företag - distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Långholmens Folkhögskola

Löfströms allé 7
172 66 Sundbyberg


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 63 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ledarutbildning för arbetsintegrerande sociala företag - distans från Långholmens Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: