Visa studentum.se som: Mobil

Berättandets hemligheter

Långholmens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1 termin
Deltid, distans
CSN-berättigad
Startdatum: 2021-01-07 - Distans
Sista ansökan: 2020-12-01

Berättandets hemligheter

Konsten att fånga sin publik

Vad är egentligen muntligt berättande och vilken nytta kan du ha av muntligt berättande idag? I vilka sammanhang vill du fånga din publik? På jobbet? Bland vänner och familj? Eller är det scenen som lockar?

Berättandets hemligheter vänder sig till dig som är nyfiken på vad muntligt berättande kan vara och hur du kan använda dig av det på ett kreativt sätt i ditt liv.

Det var en gång…

I begynnelsen var det talade ordet. Det var berättaren som stod där, med sin historia inför sina åhörare som förväntansfullt väntade på att fångas och svepas med in i berättelsen. Ur det muntliga berättandet har sedan andra konstarter utvecklats, såsom dans, musik, skulpterande, litteratur och film, alla med det gemensamma syftet att de vill berätta något för oss. 

Berättelser fängslar och berör, skapar samhörighet och mening, roar och utmanar. Ja, säkert kan du själv dra dig till minnes ögonblick där du som lyssnare fått uppleva berättandets magi, där du glömde tid och rum och förflyttades in i berättelsernas värld.

Om kursledaren

Anders Holmberg har en bakgrund i teatervärlden. Som processledare, har han lett flera stora förändringsprocesser med inriktning på inflytande- och delaktighetsfrågor. Anders har arbetat med muntligt berättande sedan 90-talet, både som pedagog, arrangör och scenberättare. Han blev svensk mästare i muntligt berättande 2017 och vann Stockholmsmästerskapen 2019.

”Berättelser är som att skaffa sig nya minnen. I min värld är dessa berättelser till och med mer verkliga än mina verkliga minnen… Så jag håller med Johan Cullberg: – Det är aldrig försent att skaffa sig en lycklig barndom…”

För mer information om Berättandets hemligheter, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök via kurssida på skolans hemsida. Bifoga ett personligt brev där du berättar om varför du söker kursen och vad du hoppas få ut av den (max en sida).

Kursens upplägg

Berättandets hemligheter – teknik och tillämpning

Kursen är upplevelsebaserad med vissa teoretiska inslag. Under kursens gång får du möjlighet att:

  • utveckla/hitta din personliga berättarstil
  • skapa din unika repertoar
  • lära dig berättandets grundläggande teori och hantverk (såsom röst, kropp, språk)

Du kommer också få insikter i:

  • berättandets syfte och förutsättningar
  • användnings- och tillämpningsområden

Utbildningen är en introduktionskurs i muntligt berättande på distans. Studierna sker på halvtid under en termin. Vi kommer att ha fysiska träffar vid tre tillfällen (tre helger) under tiden. Mellan träffarna arbetar du individuellt samt ingår i små basgrupper. Kontakten mellan kursledaren och deltagarna och mellan deltagarna själva sker med hjälp av dator, Google Education och telefon.

Långholmens folkhögskola ligger vackert beläget vid Marabouparken, mitt i Sundbyberg, vägg i vägg med parkens egna konsthall. Det finns hotell i närheten och flera spännande matställen.

Skolans värdegrund utgår från alla människors lika värde. Undervisningen är kostnadsfri men materialavgift tillkommer. Kursen är studiemedelsberättigad. 

Kostnader

750 kr för studiematerial. Kost och logi ingår inte i kursen.

Långholmens Folkhögskola Facebook

Långholmens Folkhögskola

Långholmens folkhögskola

Långholmens Folkhögskola

Nu i Sundbybergs centrum - Marabouparken Välkommen till vår trevliga skola, som under sommaren 2017 flyttade till nya, fräscha lokaler i Sundbyberg. Skolan är granne med Marabouparkens konsthall och den vackra Marabouparken används som "skolgård".  Skolan är känd för sin...


Läs mer om Långholmens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Berättandets hemligheter

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Långholmens Folkhögskola

Löfströms allé 7
172 66 Sundbyberg


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 11 recensioner.

AG
(5)
Detta är en kurs där du, om du tar tillfället i akt, växer som människa och lär känna lite mer av dig själv. Egenskaper du har stor nytta av i ett berättarsammanhang. Kursledaren Anders Holmberg är en fantastisk människa som med sin varma personlighet och sitt varma mjuka berättande liksom lockar fram sånt man inte visste att man hade i sig ell...
Visa mer
Louise
(5)
Ångrar inte en dag att jag anmälde mig till denna kurs, den överträffar min förväntningar. Redan första helgen blev vi en tight grupp som kände oss trygga med varandra, vilket var viktigt när vi skulle ställa oss upp och berätta. Jag har utvecklat min berättarteknik och kommer ha nytta av den i flera sammanhang framöver. Det är också en fantasti...
Visa mer
Margareta Lindvall Rolfhamre
(5)
Läraren skapar ett tryggt och varmt gruppklimat. Han håller en perfekt balans mellan att delge fakta och sen låta oss elever få öva. Däremellan gör vi roliga lekar som stärker oss. Vi övar själva, i par, i smågrupper och i helgrupp. Tack vare att man får öva så mycket sätter sig de nya kunskaperna i kroppen. Jag har redan blivit mycket bättre på...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Berättandets hemligheter från Långholmens Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 45 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: